Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Αναβρασμός στο Θεαγένειο νοσοκομείο – Αγωνιούν οι καρκινοπαθείς!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Κανονικά πραγματοποιούνται οι χημειοθεραπείες των καρκινοπαθών στο Θεαγένειο, καθώς οι νοσηλευτές δεν υλοποίησαν την απόφασή τους για αποχή από τη διάλυση των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων από σήμερα. Σε γενική συνέλευση…

που πραγματοποιήθηκε το πρωί, το Σωματείο Εργαζομένων του Θεαγενείου ενημέρωσε τους νοσηλευτές για τις τελευταίες εξελίξεις, μετά την συνάντηση που πραγματοποίησε στις 19 Ιανουαρίου με τον διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), Στρατή Πλωμαρίτη, κατά τη διάρκεια της οποίας φάνηκε ότι ανοίγει ο δρόμος για την επίλυση του προβλήματος στο θέμα της διάλυσης των χημειοθεραπευτικών και της λειτουργίας Κεντρικής Μονάδας Διάλυσης Φαρμάκων.

Αύριο το πρωί ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση του Θεαγενείου, καθώς και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για το θέμα της λειτουργίας Κεντρικής Μονάδας Διάλυσης, προκειμένου να διασφαλιστεί η οικονομία στα φάρμακα.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Θεαγενείου είχε ανακοινώσει ότι οι νοσηλευτές από τις 23 Ιανουαρίου θα απόσχουν από τη διάλυση των χημειοθεραπευτικών, επειδή αυτή η εργασία τους έχει ανατεθεί παράτυπα, καθώς δεν ανήκει στα καθήκοντά τους. Παράλληλα, το σωματείο ζητά τη λειτουργία Κεντρικής Μονάδας Διάλυσης για την εξοικονόμηση των φαρμάκων, ενώ επισημαίνει ότι το υπουργείο Υγείας έχει απαντήσει σε σχετικό ερώτημά του ότι δεν είναι καθήκον των νοσηλευτών η διάλυση των χημειοθεραπευτικών.

Ο διοικητής του Θεαγενείου, Θεόδωρος Ρεβενάκης, στις 16 Ιανουαρίου έδωσε εντολή στους νοσηλευτές να συνεχίσουν τα καθήκοντα της διάλυσης των χημειοθεραπευτικών μέχρι να γνωμοδοτήσει το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) και να αποφανθεί ο υπουργός επί της γνωμοδότησης αυτής, τονίζοντας ότι τυχόν άρνησή τους θα θεωρηθεί πειθαρχικό παράπτωμα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε