Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ανοίγει τις πύλες της η Philoxenia

Ξεκινά την Πέμπτη η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia της Helexpo και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι την 21η Νοεμβρίου.

Παράλληλα με την 26η Philoxenia θα λειτουργήσει και η Hotelia-Expro & Clean, 1η Έκθεση Ξενοδοχειακού & Επαγγελματικού Εξοπλισμού (40 εκθέτες), με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση τής εμπορικότητας στην αγοράς της Β. Ελλάδας.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Helexpo, Πάρις Μαυρίδης, στόχος της 26ης Philoxenia, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, είναι η δημιουργία νέων προοπτικών για την τουριστική ανάπτυξη, τόσο σε πανελλαδικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Στόχος των διοργανωτών, αποτελεί εν μέσω και της οικονομικής κρίσης, να παράξει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να προβληθούν διεθνώς και να έχουν άμεση επικοινωνία με κορυφαίες επιχειρήσεις του κλάδου, με προοπτική άμεσων επαγγελματικών συμφωνιών-συνεργασιών και εξασφαλισμένη δυνατότητα για νέες πολυεπίπεδες συνεργασίες.

Στη φετινή Philoxenia, συμμετέχουν 500 άμεσοι και έμμεσοι εκθέτες, λιγότεροι κατά περίπου 50 σε σχέση με πέρυσι, λόγω και της οικονομικής κρίσης, αλλά και της διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών, που απέτρεψε πολλούς φορείς της αυτοδιοίκησης να δηλώσουν «παρών». Εκτός από τις ελληνικές συμμετοχές, συμπεριλαμβάνονται και άλλες από την Αίγυπτο, Αλβανία, Βραζιλία, Βουλγαρία, Γκάνα, Ινδία, Κύπρο, Ρωσία, Σερβία, Συρία, Τουρκία και Τυνησία.

Στο πλαίσιο της Philoxenia, για πέμπτη χρονιά πραγματοποιείται και το πρόγραμμα των Hosted byers, μέσω του οποίου οι εκθέτες μπορούν να κλείσουν προκαθορισμένα ραντεβού με τους προσκεκλημένους 70 ξένους tour operators, από 21 χώρες.

Επισημαίνεται ότι τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την προσεχή Πέμπτη, στις 8 το βράδυ και αμέσως μετά θα γίνει η απονομή των βραβείων τουρισμού, που έχουν ως στόχο την ανάδειξη των δημοφιλέστερων προορισμών που επιλέγουν οι Έλληνες ταξιδιώτες. Καινοτομία των φετινών βραβείων αποτελεί το γεγονός ότι μεταξύ των δημοφιλέστερων προορισμών κάθε κατηγορίας, θα απονεμηθεί το πρώτο βραβείο στον προορισμό που παρουσίασε τη μεγαλύτερη δυναμική και αύξηση στις προτιμήσεις όσων ψήφισαν για τα «Philoxenia Tourism Awards». Έτσι θα ανακηρυχθεί ο «ανερχόμενος προορισμός του 2010», μεταξύ των πέντε δημοφιλέστερων προορισμών στις κατηγορίες: αγαπημένος παραθαλάσσιος προορισμός, ορεινός ή εξοχικός, αστικός, καλύτερο χιονοδρομικό κέντρο και εξωτερικού. Επισημαίνεται δε ότι φέτος υπάρχει μια νέα κατηγορία βράβευσης για το φιλικότερο προς το περιβάλλον προορισμό.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε