Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Αποχή από τους πλειστηριασμούς για λόγους προστασίας – Οι εξηγήσεις των συμβολαιογράφων!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η αποχή από τους πλειστηριασμούς έως την 1η Οκτωβρίου -όπως αποφασίστηκε στην πρόσφατη έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου της Εφετειακής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης- αποσκοπεί πρωτίστως «στην προστασία μας από τις άδικες…

στοχοποιημένες και επαναλαμβανόμενες επιθέσεις που δεχόμαστε κατά τη διενέργεια των πλειστηριασμών». Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση που υπογράφεται από την πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Εφετείου Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Χρουσαλά-Μπιλίση, η οποία διευκρινίζει ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν έχει καμία σχέση με κίνητρα ή ιδεολογικές στοχεύσεις μικρής μερίδας πολιτών.

«Η Πολιτεία, τα πολιτικά κόμματα και οι κοινωνικοί συλλογικοί θεσμοί επιτέλους πρέπει να προτείνουν κάτι για την προστασία της πρώτης και μοναδικής κατοικίας των συμπολιτών μας και για το εάν επιθυμούν και θέλουν την εφαρμογή των νόμων» επισημαίνει η κ. Μπιλίση.

Αναφορικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, η ίδια αναφέρει στην ανακοίνωση, ότι καμία απόφαση εναντίωσης υφίσταται από τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, κατά την οποία αποφασίστηκε να προταθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η ανάληψη εκ μέρους του, της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των πλειστηριασμών.

Καταλήγοντας, η πρόεδρος του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Εφετείου Θεσσαλονίκης υπογραμμίζει, ότι «η διενέργεια των πλειστηριασμών από τους συμβολαιογράφους, ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα πιο ουσιώδη και ουσιαστικά στοιχεία του θεσμικού μας ρόλου» τον οποίο, όπως επισημαίνει, «αρνούμαστε να αποποιηθούμε για οποιοδήποτε λόγο».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε