Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Θεσσαλονίκη: Αποχή κάνουν 380 μαθητές Γυμνασίου

Θεσσαλονίκη: Αποχή κάνουν 380 μαθητές Γυμνασίου
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 17.02.2011 | 12:52
Πρώτη δημοσίευση: 17.02.2011 | 12:52

Εδώ και εννιά μέρες οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Θέρμης λόγω αδυναμίας μεταφοράς και καταλήψεις σχολείων.

Οι μαθητές δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν στο σχολείο τους αφού οι ιδιοκτήτες λεωφορείων στο νομό Θεσσαλονίκης αποφάσισαν τη διακοπή των μεταφορών.

Μετά από απόφαση του Συλλόγου Γονέων οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Θέρμης κάνουν αποχή από τα μαθήματα, ενώ κυλιόμενες αποχές πραγματοποιούν από τις 10 Φεβρουαρίου, το γειτονικό 4ο Δημοτικό και το 1ο Λύκειο Θέρμης, όπου φοιτούν 313 και 200 μαθητές αντίστοιχα.

Τα τρία σχολεία στεγάζονται σε αυτοτελή κτίρια, που όμως βρίσκονται εκτός ορίων του πολεοδομικού συγκροτήματος, με αποτέλεσμα οι περίπου 1.000 μαθητές τους, να μην έχουν δυνατότητα μετάβασης χωρίς μεταφορικό μέσο.

Οι γονείς υποστηρίζουν ότι είναι αδύνατο να μεταφέρουν καθημερινά οι ίδιοι τα παιδιά τους στο σχολείο, ενώ εκφράζουν ανησυχία και για την ασφάλειά τους.

Αποχές από τα μαθήματα πραγματοποιούν από σήμερα το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Θέρμης, το 2ο Λύκειο, το 2ο Δημοτικό Ραιδεστού και το ΕΠΑΛ Επανομής, καθώς επίσης το 1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά και το 1ο Γυμνάσιο Χαλκηδόνας. Σε κατάληψη βρίσκεται το ΓΕΛ Λαγκαδά για το πρόβλημα της μεταφοράς, και το 12ο και 16ο Γυμνάσιο Ξηροκρήνης για τις συνενώσεις των σχολείων.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο