Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός κατηγορείται για προσβολή του προέδρου της Δημοκρατίας!

ΦΩΤΟ AΡXEIOY EUROKINISSI
ΦΩΤΟ AΡXEIOY EUROKINISSI

Διαβάστε τι φέρεται να είπε ο χαμηλόβαθμος αστυνομικός, απολογούμενος προανακριτικά…

Για την 1η Μαρτίου αναβλήθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η δίκη των πρώτων έξι -σε σύνολο 17- κατηγορουμένων που φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια που προκάλεσαν τη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, αναγκάζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, να αποχωρήσει. Η δίκη αναβλήθηκε λόγω παρεύλεσης ωραρίου.

Ανάμεσα σ’ αυτούς που επρόκειτο να καθίσουν σήμερα στο εδώλιο -δίπλα σε τέσσερις οπαδούς του Ηρακλή και δύο ακόμη διαδηλωτές- είναι κι ένας αστυνομικός, ο οποίος, δεν κατηγορείται για πρόκληση επεισοδίων, αλλά αντιμετωπίζει την πράξη της ”προσβολής στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας δια παραλείψεως”.

Ο -χαμηλόβαθμος- αστυνομικός κατηγορείται ότι παρότι βρισκόταν σε υπηρεσία εκείνη τη μέρα, κινούμενος με πολιτικά κοντά στο σημείο των επεισοδίων, εντούτοις δεν προέβη σε καμία σύλληψη. Απολογούμενος, προανακριτικά, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι η υπηρεσία που του είχε ανατεθεί ήταν να τοποθετήσει κορδέλες στην περιοχή μπροστά και γύρω από την εξέδρα των επισήμων.

Οι άλλοι έξι κατηγορούμενοι διώκονται για ”παράνομη βία” και ”προσβολή στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας”. Η δικογραφία των παραπάνω, διαχωρίστηκε από τους υπόλοιπους έντεκα, διότι, σύμφωνα με νομικούς, η δεύτερη πράξη παραγράφεται εντός 6μήνου από τη στιγμή της τέλεσής της.

Η δικογραφία των υπολοίπων κατηγορουμένων -στην πλειονότητά τους συνδικαλιστές από διάφορους επαγγελματικούς κλάδους- βρίσκεται στα χέρια αντιεισαγγελέα Πλημμελειοδικών για χαρακτηρισμό. Για την αναγνώριση και ταυτοποίηση των ατόμων χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά οπτικοακουστικό υλικό που κατέγραψε τα επεισόδια.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε