Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Αθώα η υπάλληλος του δήμου για το ξέπλυμα «βρόμικου» χρήματος

Θεσσαλονίκη: Αθώα η υπάλληλος του δήμου για το ξέπλυμα «βρόμικου» χρήματος

Αθωώθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης η οποία είχε παραπεμφθεί σε δίκη για ξέπλυμα «βρόμικου» χρήματος.

Το όνομα της συγκεκριμένης υπαλλήλου είχε εμπλακεί στην υπόθεση της «υπεξαίρεσης – μαμούθ» που είχε αποκαλύφθηκε στο δημοτικό ταμείο κατά τη διάρκεια της θητείας του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου αλλά είχε απαλλαγεί με βούλευμα από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο καθώς δεν αποδείχτηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Σύμφωνα με το βούλευμα που είχε εκδοθεί σε βάρος της συγκεκριμένης υπαλλήλου από την έρευνα που έγινε στα οικονομικά της, προέκυψαν αδικαιολόγητα ποσά, μεταξύ δηλωθέντος εισοδήματος και καταθέσεων, συνολικού ύψους 223.051,69 ευρώ ενώ αναφέρονταν ότι την περίοδο που συνέπιπτε με την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ στο δήμο Θεσσαλονίκης είχε αναπτύξει και υπέρογκες χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Ωστόσο όπως αποδείχτηκε στο δικαστήριο η ίδια δεν είχε οποιαδήποτε εμπλοκή με την υπόθεση της υπεξαίρεσης ενώ από την πλευρά της υπεράσπισης της κατηγορούμενης τονίστηκε ότι οι αναφορές για τις αποκλίσεις μεταξύ δηλωθέντος εισοδήματος και καταθέσεων καθώς και για τις χρηματιστηριακές συναλλαγές ήταν πλασματικές.

Πηγή: dailythess

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε