Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Αυτοψία στο δημαρχείο μετά την επίθεση αναρχικών – Βίντεο με ζημιές και συνθήματα!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Γυαλιά καρφιά το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης από επίθεση 150 ατόμων. Οι εικόνες δείχνουν τι άφησαν πίσω τους οι δράστες που απομακρύνθηκαν πριν φτάσει η αστυνομία…

Yλικές ζημιές στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης προκάλεσε το πρωί ομάδα περίπου 150 ατόμων, που συμμετέχουν στο ”No Border Camp”. Στόχος της επίθεσης έγιναν τα γραφεία του “Europe Direct”, στην πλαϊνή είσοδο του δημαρχείου. Οι δράστες πέταξαν μπογιές, έγραψαν συνθήματα στους τοίχους και αναποδογύρισαν τα έπιπλα γραφείου. Σύμφωνα με την αστυνομία η ομάδα φεύγοντας από το δημαρχείο ξεκίνησε μηχανοκίνητη πορεία προς την Ειδομένη. Συλλήψεις ή προσαγωγές δεν έγιναν με τις έρευνες των αστυνομικών να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη…

ΦΩΤΟ από seleo.gr

ΦΩΤΟ από seleo.gr

ΦΩΤΟ από seleo.gr

ΦΩΤΟ από seleo.gr

Τους βανδαλισμούς καταδίκασε η διοίκηση του δήμου. «Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτήν την κίνηση, τον βανδαλισμό. Ήταν ένα περιστατικό, το οποίο προκαλεί, δεδομένης της προσβολής της δημοτικής περιουσίας, αλλά και του γεγονότος ότι τη στιγμή που έλαβε χώρα ήταν μέσα στα γραφεία και συναλλασσόμενοι πολίτες, αλλά και οι εργαζόμενοι», δήλωσε εκ μέρους του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, η αντιδήμαρχος Καλυψώ Γούλα.

Σύμφωνα με την αποτίμηση που έγινε, καταστράφηκαν δύο τηλέφωνα, δύο υπολογιστές, έσπασε ένα παράθυρο, καταστράφηκαν φάκελοι εγγράφων, ενώ γράφτηκαν συνθήματα στους τοίχους. Με βάση την ενημέρωση που είχε η διοίκηση του δήμου, η επίθεση έγινε από 20 έως 30 αλλοδαπούς, που ήρθαν στο δημαρχείο ως μέρος μεγαλύτερης ομάδας, ενώ αποχώρησαν όταν κατάλαβαν πως έγιναν αντιληπτοί από την αστυνομία.

«Ζητήσαμε από την αστυνομία να έχουμε 24ωρη φύλαξη του χώρου του δημαρχείου, αλλά και άλλων χώρων, όπου υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρξει επίθεση, για όλο το χρονικό διάστημα που εικάζεται, με βάση τις ανακοινώσεις, ότι θα διαρκέσουν αυτές οι εκδηλώσεις, μέχρι και την προκαθορισμένη λήξη και αποχώρησή τους από τον χώρο του campus, να υπάρχει προστασία και φύλαξη του χώρου του δημαρχιακού μεγάρου», σημείωσε η κ. Γούλα.

Πηγή: seleo.gr, thestival.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε