Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: ”Δεν αντέχουμε άλλα νέα μέτρα”

Θεσσαλονίκη: ”Δεν αντέχουμε άλλα νέα μέτρα”

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία…

Πλήθος εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ συμμετέχοντας στη σημερινή 4ωρη Πανελλαδική στάση εργασίας που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων).

Ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Πέτρος Κετικίδης εξέφρασε την αντίθεσή της Ομοσπονδίας στην εργασιακή εφεδρεία τονίζοντας παράλληλα ότι τα δημόσια νοσοκομεία και της Κέντρα Υγείας διαθέτουν προσωπικό που είναι μικρότερο από αυτό που χρειάζεται για την ασφαλή λειτουργία τους.

Υπογράμμισε ακόμη ότι οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων έχουν περικοπεί από 20% έως 50%, που σημαίνει ότι θα μπορέσουν να λειτουργήσουν μόνο μέχρι το Μάιο. Τέλος πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί μείωση 40% στα εισοδήματα. «Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί ,δεν αντέχουν οι εργαζόμενοι άλλα νέα μέτρα. Καλούμε τη κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψη τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και να αλλάξει πολιτική όσο είναι νωρίς ακόμη» πρόσθεσε ο κ Κετικίδης.

Να σημειωθεί ότι τα νοσοκομεία τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ , τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας λειτουργούν από τις 11.00 το πρωί έως τις 15.00 με προσωπικό ασφαλείας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε