Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Διανομή φαρμάκων με μοτοσικλέτες!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με 15 μοτοσικλέτες του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών που σε έκτακτες περιπτώσεις θα κάνουν διανομή φαρμάκων κατ’οίκον στους ανήμπορους ασθενείς…

καθώς και από 9 φαρμακεία ασφαλείας που θα λειτουργούν κατά τις εργάσιμες ώρες θα εξυπηρετούνται οι πολίτες της Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της νέας πανελλήνιας απεργίας των φαρμακοποιών (26-28 Ιανουαρίου). Για οποιοδήποτε θέμα προκύψει στη διάρκεια της απεργίας οι πολίτες θα μπορούν να επικοινωνούν με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης στο τηλέφωνο 2310 471776.

Στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και οι εργαζόμενοι του ΣΥΦΑ θα πραγματοποιήσουν στις 11 το πρωί της 26ης Ιανουαρίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία προς τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης όπου θα παραδώσουν συμβολικά τα κλειδιά των φαρμακείων τους.

Με τις ρυθμίσεις που προβλέπονται στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο, τα φαρμακεία θα οδηγηθούν σε κλείσιμο, επισήμανε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, χαρακτηρίζοντας ως εμπαιγμό τη στάση του υπουργού Υγείας.

Ο κ Θεοδοσιάδης ανέφερε ότι οι φαρμακοποιοί παρότι έχασαν 30.000 ευρώ σε ετήσια βάση λόγω της μείωσης της τιμής των φαρμάκων, δέχτηκαν μείωση του ποσοστού κέρδους και την αύξηση του αριθμού των εφημεριών για το πρωί του Σαββάτου. Χαρακτήρισε όμως ως απαράδεκτο να δοθεί άδεια ίδρυσης φαρμακείων σε μη φαρμακοποιούς, τα οποία θα λειτουργούν όλη την εβδομάδα, και μάλιστα θα τους επιτραπεί να λειτουργούν σε απόσταση 200 μέτρων από νοσοκομεία, κέντρα υγείας και ασφαλιστικά ταμεία.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε