Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Δικογραφίες σε βάρος 438 ιδιοκτητών ταξί

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Δέκα δικογραφίες που αφορούν 438 ιδιοκτήτες ταξί έχουν σχηματιστεί από τις υπηρεσίες της Τροχαίας Θεσσαλονίκης κατά τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών του νομού.

Oι δικογραφίες αφορούν τις πράξεις της παρακώλυσης συγκοινωνιών και της παράνομης βίας. Η δεύτερη πράξη σχετίζεται με την κατάληψη των διοδίων των Μαλγάρων, όπου οι ταξιτζήδες προέβησαν σε αποκλεισμό του σταθμού των διοδίων, επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οδηγών.

Οι δικογραφίες διαβιβάζονται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ τα στοιχεία των αυτοκινητιστών αποστέλλονται από την Τροχαία και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης, κατ’ εφαρμογήν της εγκυκλίου του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.

Στο μεταξύ, δικογραφίες σε βάρος αυτοκινητιστών σχηματίστηκαν και σήμερα το πρωί από τις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης κατά την κατάληψη της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών από ταξιτζήδες.

Την ίδια ώρα, στο αυτόφωρο οδηγηθήκαν σήμερα τέσσερις ιδιοκτήτες ταξί των Ιωαννίνων, κατηγορούμενοι για πρόκληση ζημιών στα γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Παντούλα και Θανάση Οικονόμου, χθες το μεσημέρι. Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και πήραν αναβολή μιας ημέρας, επικαλούμενοι την έλλειψη μαρτύρων κατηγορίας και η δίκη τους ορίστηκε για αύριο το πρωί.

Οι ιδιοκτήτες ταξί, ετοιμάζουν για αύριο πορεία με τα αυτοκίνητά τους και στάθμευση στο χώρο των Δικαστηρίων όπου θα συμπαρασταθούν στους τέσσερις συναδέλφους τους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε