Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: ”Δώστε τέλος στη χρήση πυρηνικής ενέργειας”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Συγκέντρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας πραγματοποίησε αργά το βράδυ η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, μπροστά από το προξενείο της Ιαπωνίας, στο κέντρο της πόλης…

Μέλη της Κίνησης συγκεντρώθηκαν, έξω από το κτίριο που στεγάζεται το προξενείο, επί της οδού Φιλίππου και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στα θύματα του σεισμού που έπληξε την ασιατική χώρα. Επισήμαναν την ανησυχία τους για το γεγονός, ότι εξαιτίας του σεισμού, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε πυρηνικά εργοστάσια της Ιαπωνίας, με αποτέλεσμα να υπάρξει διαρροή ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα. Ζήτησαν, επίσης, τον άμεσο τερματισμό της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας.

Κατά της διάρκεια της κινητοποίησης, μερικοί από τους συμμετέχοντες, άναψαν κεριά και άφησαν λουλούδια, έξω από το προξενείο, σε ένδειξη μνήμης για θύματα του σεισμού, ενώ κάποιοι άλλοι, που είχαν πάρει «μέτρα» κατά της ραδιενέργειας, φορώντας ολόσωμη στολή και μάσκα, κρατούσαν πανό το οποίο έγραφε: «Πυρηνική Ενέργεια Τέλος!».

Μοίρασαν ενημερωτικό υλικό και επέδωσαν σχετικό ψήφισμα στον επίτιμο γενικό πρόξενο της Ιαπωνίας στη Θεσσαλονίκη, Δημήτρη Μπακατσέλο.

   

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε