Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Θεσσαλονίκη: Δραματική μείωση των αγορών

Θεσσαλονίκη: Δραματική μείωση των αγορών
Μειώνονται οι αγορές στη Βόρεια Ελλάδα - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.12.2009 | 18:19

Λιγότερα δώρα θα κάνουν φέτος 4 στους 10 Βορειοελλαδίτες...

Αυτό δείχνει έρευνα της εταιρείας "Interview" που πραγματοποιήθηκε από τις 7 μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου σε δείγμα 405 ατόμων. Οι γυναίκες εμφανίζονται πιο γενναιόδωρες και οι άνδρες πιο επιφυλακτικοί...

Το 13% των ερωτηθέντων (11,1% στους άνδρες και 14,6% στις γυναίκες) δηλώνουν ότι φέτος δεν θα αγοράσουν δώρα για τα παιδιά. Από το σύνολο των ερωτηθέντων, μόλις το 4,7% θα ξοδέψει φέτος περισσότερα για δώρα σε φίλους και συγγενείς, ενώ στα περσινά επίπεδα θα κινηθεί το 53,5%. 

Το 27,9% των ερωτηθέντων θα αναβάλλει φέτος αγορές ένδυσης-υπόδησης, λόγω οικονομικής στενότητας, με πιο «σφιχτοχέρηδες» του άνδρες: το 31,1% των ανδρών δεν θα αγοράσει φέτος ρούχα και παπούτσια, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες είναι 24,4%.

Χειρότερη είναι η κατάσταση και στη διασκέδαση αφού το 44,2% δεν θα κάνει ρεγεβιόν σε κάποιο μαγαζί.

Λιγότερα θα είναι και τα ταξίδια εντός και εκτός συνόρων. Το 47,7% δεν θα ετοιμάσει βαλίτσες επειδή κάτι τέτοιο δεν επιτρέπουν τα οικονομικά του.

Ακριβά θα πληρώσουν την κρίση και οι ηλεκτρονικές συσκευές. Σχεδόν το 49% των ερωτηθέντων δεν θα αγοράσουν υπολογιστή, 51,5% θα αναβάλουν την αγορά κινητού τηλεφώνου, το 52,3% δεν θα αποκτήσει τηλεόραση, κάμερα, συσκευή dvd κτλ, ενώ το 53,5% θα "ξεχάσει" την προοπτική απόκτησης νέων κοσμημάτων και αξεσουάρ...

    Διαδώστε αυτό το άρθρο