Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Εδώλιο “δείχνει” ο εισαγγελέας σε έξι άτομα για απάτη με Αγροτικό Συνεταιρισμό

Θεσσαλονίκη: Εδώλιο “δείχνει” ο εισαγγελέας σε έξι άτομα για απάτη με Αγροτικό Συνεταιρισμό

Την παραπομπή έξι ατόμων σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, για υπόθεση παράνομων επιστροφών ΦΠΑ με πλαστά τιμολόγια, ύψους 3,2 εκατομμυρίων ευρώ, με επίκεντρο τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κορινού Πιερίας, εισηγείται προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, ο αντεισαγγελέας, Νίκος Καλλίδης.

Συγκεκριμένα, η υπόθεση αφορά το διάστημα 2001-08 και άρχισε να ερευνάται όταν οι φορολογικές αρχές εντόπισαν εικονικά τιμολόγια για δήθεν συναλλαγές με την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Από την έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι κατά την επίμαχη περίοδο είχαν υποβληθεί, μέσω του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κορινού, εκατοντάδες πλαστές αιτήσεις που συνοδεύονταν από εικονικά τιμολόγια για επιστροφή ΦΠΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές αιτήσεις περιελάμβαναν ανύπαρκτα πρόσωπα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο αντεισαγγελέας Εφετών Νίκος Καλλίδης εισηγείται προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του εν λόγω Αγροτικού Συνεταιρισμού κατά το υπό διερεύνηση διάστημα, δύο υπάλληλοί του, όπως επίσης δύο άτομα που δήθεν εκπροσωπούσαν αγρότες. Τα βασικά αδικήματα που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο αφορούν την παράνομη επιστροφή ΦΠΑ, την απάτη και την πλαστογραφία σε βάρος του Δημοσίου.

Για την παραπομπή των εμπλεκόμενων προσώπων ή μη σε δίκη θα αποφανθεί το δικαστικό συμβούλιο με την έκδοση βουλεύματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε