Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Bροχή 19 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Θεσσαλονίκη: Έκανε την πρώτη του πτήση του ελικοπτεράκι που προσέχει τον Θερμαϊκό

Θεσσαλονίκη: Έκανε την πρώτη του πτήση του ελικοπτεράκι που προσέχει τον Θερμαϊκό
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.12.2011 | 20:21
Πρώτη δημοσίευση: 19.12.2011 | 19:53

Το ειδικό μη επανδρωμένο ελικόπτερο έκανε επίδειξη της μεθοδολογίας παρακολούθησης της ρύπανσης του Θερμαϊκού κόλπου με τη βοήθεια της ρομποτικής, στις καλύβες των μυδοκαλλιεργητών Κυμίνων στις εκβολές του Λουδία.

Όπως διαβάζουμε στο voria.gr, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας παραβρέθηκε σε αυτή την πρώτη πτήση του ειδικού ελικοπτέρου.

Με την σύμπραξη των πέντε συμμετεχόντων φορέων, της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Δέλτα, του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού και του εργαστηρίου Τηλεπισκόπησης και Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών του ΑΠΘ, δημιουργείται κεντρική βάση δεδομένων για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση της Παράκτιας Ζώνης (ΟΔΠΖ) στη δυτική πλευρά του Θερμαϊκού Κόλπου.

Στην πρώτη πτήση εκτός από τον κύριο Τζιτζικώστα, ήταν ο γενικός γραμματέας Μακεδονίας-Θράκης Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου, ο δήμαρχος Δέλτα Νίκος Γιουτίκας, ο καθηγητής και επικεφαλής του Εργαστηρίου Τηλεπισκόπησης και Γεωγραφικών συστημάτων Πληροφοριών της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ, Γιώργος Ζαλίδης και ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού, Θέμης Κουιμτζής.

"Η συνεργασία μας αυτή με τους υπόλοιπους φορείς αποτελεί μια από τις ενέργειες που έχουμε προχωρήσει για την αντιμετώπιση της ρύπανσης του Θερμαϊκού και, σε συνεργασία με όσους μπορούν να συμβάλλουν, προχωράμε σε δράσεις που έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα για τη βελτίωση της σημερινής κατάστασης" δήλωσε ο κύριος Τζιτζικώστας.

Διαβάστε ακόμα:
Ελικοπτεράκι σε αποστολή διάσωσης του Θερμαϊκού κόλπου   Διαδώστε αυτό το άρθρο