Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Έκτακτα μέτρα για τα σκουπίδια λόγω της κακοκαιρίας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τα μέτρα λαμβάνει η αντιδημαρχία Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, τη στιγμή που οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΠΟΕ – ΟΤΑ και οι κακές καιρικές συνθήκες επιβαρύνουν την κατάσταση της πόλης σε ό,τι αφορά την καθαριότητα.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος κρούει τον «κώδωνα του κινδύνου» για το ενδεχόμενο μεγάλης συσσώρευσης σκουπιδιών στους δρόμους της πόλης και απευθύνει επείγουσα έκκληση προς τους δημότες για όσο διάστημα ισχύουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις να μην βγάζουν τα απορρίμματά τους στους δρόμους. Αντίστοιχη έκκληση απευθύνει και στους επαγγελματίες ενώ καλεί τους δημότες που αποθέτουν υλικά ανακύκλωσης και κυρίως χαρτί στους κάδους απορριμμάτων να καταβάλουν προσπάθεια για σωστή απόθεση στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.

Επίσης θα τοποθετούνται και πάλι, όπως και την περασμένη εβδομάδα, μεγάλες σακούλες δίπλα στους κάδους απορριμμάτων προκειμένου να μην διασκορπίζονται τα απορρίμματα.

Σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες που έγιναν την περασμένη εβδομάδα για την καθαριότητα της πόλης μετά τις κινητοποιήσεις που έγιναν, η αντιδημαρχία ανακοινώνει ότι την περασμένη Πέμπτη περισυλλέχθηκαν περισσότεροι από 500 τόνοι απορριμμάτων, την Παρασκευή 489, το Σάββατο 236 και την Κυριακή 262.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε