Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Θεσσαλονίκη: Εκτός απ' τη ζέστη τους "πνίγει" και το όζον!

Θεσσαλονίκη: Εκτός απ' τη ζέστη τους `πνίγει` και το όζον!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.08.2012 | 12:36
Πρώτη δημοσίευση: 07.08.2012 | 12:35

Τον προβληματισμό τους για τις συχνές υπερβάσεις στις τιμές του όζοντος, με βάση τις μετρήσεις της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εκφράζουν τα μέλη του Συντονιστικού Δικτύου Συλλόγων και Φορέων Δυτικής Θεσσαλονίκης, κατά της κατασκευής του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Ευκαρπία και ζητούν τη λήψη μέτρων.

Σε ανακοίνωση του Δικτύου τονίζεται μεταξύ άλλων ότι, τους τελευταίους μήνες (από 27 Απριλίου έως και 5 Αυγούστου) από το σταθμό ατμοσφαιρικής ρύπανσης του Ελευθερίου-Κορδελιού καταγράφηκαν για 51 ημέρες ανεβασμένες τιμές όζοντος στην περιοχή του δήμου Παύλου Μελά.
Ο συγκεκριμένος ρύπος ξεπέρασε τα 180 μικρογραμμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα για συνολικά 220 ώρες.

Οι φορείς απευθύνουν έκκληση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στον υπουργό ΠΕΚΑ Ευάγγελο Λιβιεράτο να εφαρμοστούν μέτρα για τη βελτίωση της ποιότητας της ατμόσφαιρας.

Από την πλευρά της, η αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρακολουθεί καθημερινά την εξέλιξη των τιμών ρύπανσης και σε περίπτωση υπέρβασης του ορίου συναγερμού που είναι τα 220 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο θα προβεί σε ενημέρωση του κοινού και στις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ενέργειες.

Διαβάστε ακόμα:

Τους έστησαν καρτέρι κι άρπαξαν 48.000€!   Διαδώστε αυτό το άρθρο