Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ελπίζουν στις εκπτώσεις οι καταστηματάρχες

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μέχρι και τη Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου, θα διαρκέσουν φέτος οι χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες αρχίζουν επίσημα το Σάββατο, 15 Ιανουαρίου…

και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), με ανακοίνωσή του, προτρέπει τα μέλη του να τηρήσουν τις διατάξεις του ισχύοντος νόμου. Επισημαίνει δε πως εάν διαπιστωθεί παράβαση του νόμου ή παραπλάνηση των καταναλωτών, οι ποινές και τα πρόστιμα είναι βαρύτατα.

Ταυτόχρονα, ο ΕΣΘ αναφέρει πως η διενέργεια εκπτώσεων είναι στην διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης. Στην περίπτωση, όμως, που μια επιχείρηση προχωρήσει σε εκπτώσεις, τότε πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τους καταναλωτές και η κάθε παροχή της οφείλει να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

Ως παράδειγμα ο ΕΣΘ επισημαίνει πως εάν οι αναγγελίες εκπτώσεων είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές, είτε ως προς το ποσοστό τους, είτε ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων προϊόντων, ακόμη κι αν ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο από 1.000 μέχρι 100.000 ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε