Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Θεσσαλονίκη: Ενα ρυμουλκούμενο μαγειρείο θα στηθεί για τους άπορους

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.03.2012 | 07:50
Πρώτη δημοσίευση: 15.03.2012 | 14:27

Το μαγειρείο, που περισσότερο παραπέμπει σε χώρο στρατοπέδου, θα "ξεφυτρώσει" την Κυριακή 18 Μαρτίου, το πρωί, στο προαύλιο του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας, στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης, για να προσφέρει φαγητό στους άπορους πολίτες.

Το ξεχωριστό αυτό, ρυμουλκούμενο μαγειρείο θα στηθεί από μέλη του Συλλόγου Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων (ΣΙΣΟ) και θα περιλαμβάνει όλο τον εξοπλισμό εστίασης, ένα αντίσκηνο, τραπέζια, ένα φορτηγό REO και δύο συνοδευτικά τζιπ αυτοκίνητα.

"Έχουμε στην κατοχή μας ένα ρυμουλκούμενο μαγειρείο, ανατολικής προέλευσης, χρονολογίας του 1970, το οποίο έχει τη δυνατότητα να μαγειρεύει σε κίνηση. Τώρα θα το στήσουμε στο χώρο της εκκλησίας και ξεκινήσουμε να μαγειρεύουμε για τους άπορους", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΙΣΟ Γιώργος Ηλιάδης.

Τα μέλη του ΣΙΣΟ έχουν ήδη λάβει από την εκκλησία τον κατάλογο με τα ονόματα των απόρων. Είναι 150 - 160 άτομα...

Από νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουν την προετοιμασία του φαγητού και λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι θα είναι έτοιμοι να προσφέρουν από ένα πιάτο φασολάδα, δύο φέτες ψωμί, τουρσί και ελιές σε κεσεδάκια.

Είναι το πρώτο συσσίτιο που θα κάνουν τα μέλη του ΣΙΣΟ, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του συλλόγου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα γίνεται ένα συσσίτιο το μήνα, με δικά τους έξοδα, ενώ εάν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα και βρεθούν χορηγοί, θα γίνεται κάθε Κυριακή.

"Κάνουμε το συσσίτιο Κυριακή, καθώς τη συγκεκριμένη ημέρα η εκκλησία λόγω της θείας λειτουργίας δεν μπορεί να προσφέρει φαγητό στους άπορους" είπε ο κύριος Ηλιάδης.

Τα μέλη του ΣΙΣΟ είναι ιδιώτες, λάτρεις των αυτοκινήτων -και συγκεκριμένα των στρατιωτικών οχημάτων- που κατάφεραν με δικά τους έξοδα, να τα αγοράσουν, να τα ανακατασκευάσουν και να τα διατηρήσουν. Ο σύλλογος, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, έχει περίπου 100 μέλη.

Διαβάστε ακόμα:

Η ομογένεια στέλνει βοήθεια σε άπορους Έλληνες

   Διαδώστε αυτό το άρθρο