Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ενδιαφέρον από εταιρείες για το καύσιμο του ΕΚΕΤΑ από τηγανέλαια!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

«Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από εταιρείες για το συγκεκριμένο προϊόν» σχολίασε η εκπρόσωπος της ερευνητικής ομάδας του Κέντρου, Στέλλα Μπεζεργιάννη.

Το ενδιαφέρον εταιρειών από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχει προσελκύσει το καύσιμο που παρασκεύασε το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) από τηγανέλαια. Συγκεκριμένα από 2.250 λίτρα τηγανέλαιων που συγκεντρώθηκαν από 23 εστιατόρια από την περιοχή της Θεσσαλονίκης, παρασκευάστηκαν 2.210 λίτρα καυσίμου με το οποίο κινείται εδώ και δύο μήνες απορριμματοφόρο συμβατικής τεχνολογίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το όχημα, το οποίο δεν υπέστη καμία απολύτως μετατροπή και παρουσιάστηκε σήμερα επίσημα κατά τη διάρκεια του διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου με αντικείμενο τη βιώσιμη ανάπτυξη της Νότιας Ευρώπης μέσω των βιοκαυσίμων, «καίει» μείγμα καυσίμων που αποτελείται κατά το ήμισυ από το καύσιμο που παρασκεύασε το ΕΚΕΤΑ και κατά το ήμισυ από συμβατικά καύσιμα.

«Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από εταιρείες για το συγκεκριμένο προϊόν, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο σε οχήματα δρόμου, όπως τα αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα απορριμματοφόρα αλλά και σε πλωτά μέσα, ακόμη και σε αεροπλάνα» σχολίασε η εκπρόσωπος της ερευνητικής ομάδας του Κέντρου, Στέλλα Μπεζεργιάννη.

Τόνισε, εξάλλου, ότι στις πρωτοτυπίες της ερευνητικής αυτής εφαρμογής, περιλαμβάνεται και η μετατροπή της ηλιακής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα σε υδρογόνο, το οποίο εξευγενίζει το τηγανέλαιο και το μετατρέπει σε πολύτιμο καύσιμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Εύβοια: Συγκλονίζει ο σπαραγμός της νεαρής που βρήκε νεκρό εκείνον που τη μεγάλωσε!

Πάτρα:Κόλαση φωτιάς στο ”Κρήτη ΙΙ” – Αγνοείται μέλος του πληρώματος!

Θεσσαλονίκη:Επιτέθηκαν σε φοιτητές και καθηγήτρια που μάζευαν σκουπίδια στο ΑΠΘ!

Ηράκλειο: ”Μου έσπασαν το κεφάλι με μπουκάλι μπύρας και συνέχιζαν να με χτυπούν”!

Καστοριά: Λυσσασμένο τσοπανόσκυλο επιτέθηκε σε κυνηγό και δάγκωσε αδέσποτα!

Ρόδος: Γνωστός κομμωτής κατηγορεί blogger ότι έκλεψε και σκότωσε τις κότες του!


Θεσσαλονίκη:O Μπουτάρης εξομολογείται, χορεύει και κάνει γιόγκα-Δείτε βίντεο!

Πάτρα:Θάνατος στο δρόμο για το σπιτι-Νεκρός νεαρός οδηγός μηχανής!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε