Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και εισβολή αστυνομικών στο ΑΠΘ – Δείτε βίντεο!

Εικόνα από τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στη Θεσσαλονίκη έγινε όπως φαίνεται η πιο επεισοδιακή πορεία της ημέρας, με πετροπόλεμο, βόμβες μολότοφ και κλεφτοπόλεμο αστυνομικών-κουκουλοφόρων…

Την ώρα που η κεφαλή της πορείας βρισκόταν στην οδό Εγνατία, με κατεύθυνση την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, μικρή ομάδα ατόμων αποσπάστηκε από το μπλοκ και εκτόξευσε πέτρες εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Ένταση σημειώθηκε και λίγο πριν τις 20.30 το βράδυ και στο ύψος της πλατείας Σιντριβανίου, αλλά και μπροστά από τη βόρεια πύλη της Διεθνούς Έκθεσης, την ώρα που ο κύριος όγκος των διαδηλωτών αποχωρούσε. Κουκουλοφόροι ταμπουρώθηκαν στην αίθουσα τελετών του πανεπιστημίου και άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ στα ΜΑΤ.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Λίγη ώρα αργότερα, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο Πανεπιστήμιο και προχώρησαν σε 9 προσαγωγές.

Την ώρα της αστυνομικής επέμβασης βρισκόταν σε εξέλιξη οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, παρουσία των πρυτανικών αρχών, με τη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου και των συνεργατών του.

Αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή, σε σημεία περιμετρικά από το ΑΠΘ, ενώ σταδιακά αποκαθίσταται η κυκλοφορία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Πάτρα: Eπεισόδια στην πορεία μεταξύ ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών -Δείτε βίντεο!

Διαβάστε εδώ όλα όσα έγιναν στο κέντρο της Αθήνας

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε