Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Θεσσαλονίκη: Επέμβαση των ειδικών δυνάμεων στο ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Επέμβαση των ειδικών δυνάμεων στο ΑΠΘ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 25.02.2010 | 10:23
Πρώτη δημοσίευση: 25.02.2010 | 10:23

Το άσυλο αφορά τη διακίνηση ιδεών και όχι καταστροφές τονίζεται σε ανακοίνωση του Πανεπιστημίου.

Όλα ξεκίνησαν όταν χθες, 30 εξωπανεπιστημιακοί πήγαν στο χώρο έχοντας μαζί τους μία γεννήτρια ρεύματος και ηλεκτρικά σιδεροπρίονα. 
 
Απείλησαν τους υπαλλήλους φύλαξης και κατέστρεψαν αρχικά τις μπάρες εισόδου του Πανεπιστημίου επί της οδού Αγίου Δημητρίου. Μετά κατέστρεψαν κι αυτές, στην είσοδο επί της Εγνατίας.
Η ομάδα προσπάθησε να μπει στο κτίριο διοίκησης του πανεπιστημίου, αλλά μετά την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων ασφαλείας απωθήθηκε. 
 
Μόλις έφυγαν οι δυνάμεις ασφαλείας, άλλη ομάδα εξωπανεπιστημιακών κατάφερε να μπει στο κτίριο διοίκησης και να κάνει κατάληψη!
Όπως είπε ο πρύτανης του ΑΠΘ Αναστάσιος Μάνθος, για την παρέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας δεν απαιτείται πλέον προηγούμενη απόφαση του πρυτανικού συμβουλίου, καθώς βρίσκονται σε ισχύ δύο πάγιες και ομόφωνες αποφάσεις της Συγκλήτου. Σύμφωνα με αυτές, προβλέπεται η άμεση προστασία των ανθρώπων και των υποδομών του πανεπιστημίου από δημόσιες δυνάμεις, όταν αυτοί δέχονται απειλές ή επίθεση και όταν επιχειρούνται καταστροφές.
 
"Το άσυλο αφορά την προστασία της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, όχι καταστροφές" είπε, ενώ σχετικά με την κατάληψη του κτιρίου διοίκησης,
ανέφερε ότι αποτελεί πλημμέλημα και γι' αυτό δεν προβλέπεται παρόμοια παρέμβαση.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο