Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση ”μπουλντόζα” για επικίνδυνα αυθαίρετα!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στην κατεδάφιση επικίνδυνων αυθαίρετων κτισμάτων που εφάπτονται στα βυζαντινά τείχη, με στόχο την ανάδειξη του ιστορικού μνημείου…

προχώρησαν από το πρωί οι υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για εφτά ρυμοτομούμενες κατασκευές, που βρίσκονται εντός του χώρου πρασίνου της ζώνης των βυζαντινών τειχών, επί της οδού Ευσεβίου στην Άνω Πόλη, και αποτελούσαν εστίες μόλυνσης, ενώ εγκυμονούσαν κινδύνους για την πρόκληση ατυχημάτων.

Οι ετοιμόρροπες αυτές κατασκευές κρίθηκε αναγκαίο να κατεδαφιστούν άμεσα καθώς δημιουργούσαν προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας για τους κατοίκους. Το παρών στις εργασίες κατεδάφισης έδωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Ανδρέας Κουράκης, ο οποίος δήλωσε: «Είναι ένα πρόγραμμα για την ανάδειξη των βυζαντινών τειχών. Θέλουμε να κατεδαφίσουμε όλα τα αυθαίρετα που είναι ετοιμόρροπα και να αναδείξουμε περαιτέρω τα τείχη, τα οποία είναι δεμένα με την ιστορία της πόλης».

Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν αύριο με την απομάκρυνση των μπάζων, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η αισθητική αναβάθμιση της περιοχής των τειχών. Σύμφωνα με μελέτη, προωθείται η δημιουργία μιας ζώνης πρασίνου, με παγκάκια, ειδικό φωτισμό και σημεία αναψυχής.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε