Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Έρχονται κινητοποιήσεις από τους ασφαλιστικούς μεσολαβητές

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Για “αθέμιτες, εκβιαστικές και επιθετικές πρακτικές” εναντίον ασφαλισμένων και καταναλωτών, καταγγέλλουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα οι ασφαλιστικοί μεσολαβητές, μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ζητώντας από την Τράπεζα της Ελλάδας να προχωρήσει στη δημιουργία μητρώου/κατάστημα αυτών που πωλούν ασφαλιστικά προϊόντα μέσω των τραπεζών. Τονίζουν δε ότι δεν θα μείνουν άπραγοι στον επιχειρούμενο αφανισμό του κλάδου, που ήδη κλονίζεται μέσω της οικονομικής κρίσης.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ασφαλιστικοί μεσολαβητές, όπως επισημάνθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, προχωρούν σε κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα, μεθαύριο (Τετάρτη 29 Ιουνίου), στις 10 π.μ., θα συγκεντρωθούν έξω από το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην πλατεία Αριστοτέλους και θα μοιράσουν φυλλάδια στους διερχόμενους, ενημερώνοντάς τους για τα δικαιώματά τους. Δύο ώρες αργότερα, στις 12 μ.μ., θα προχωρήσουν σε αντίστοιχη δράση έξω από το κατάστημα της EFG Eurobank, στην Τσιμισκή, ενώ οι κινητοποιήσεις των ασφαλιστικών μεσολαβητών αναμένεται να ενταθούν κατά τις ημέρες διεξαγωγής της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

“Οι τράπεζες δεν είναι ασφαλιστές. Το μεσημέρι κλείνουν το μαγαζάκι τους και φεύγουν, αφήνοντας έτσι εκτεθειμένους τους ασφαλιζόμενους” επεσήμανε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης και πρόσθεσε: “ίσως πολλοί από εμάς τους επαγγελματίες δεν θα υπήρχαμε, εάν δεν είχαμε τους ασφαλιστές μας, που βρίσκονται 24 ώρες της ημέρα δίπλα μας και επί ποδός”.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι “δεν καταγγέλλεται η ασφαλιστική υπηρεσία που προσφέρει η όποια τράπεζα, αλλά η πρακτική που ακολουθεί, ενώ εξετάζεται σοβαρά το κατά πόσο νόμιμα το κάνει”.

Στο Νομό Θεσσαλονίκης “προ διετίας ήταν εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΕΕΘ 1500 ασφαλιστικοί μεσολαβητές και σήμερα ο αριθμός τους διαμορφώνεται σε 1200” σημείωσε, από την πλευρά του, το μέλος της επιτροπής ασφαλιστικών και οικονομικών θεμάτων του ΕΕΘ, Κυριάκος Μερέλης, διατυπώνοντας την εκτίμηση πως “έπεται μαζική έξοδος των ασφαλιστών από τον χώρο στα επόμενα χρόνια”.

Υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα οι ασφαλιστικοί μεσολαβητές διαμορφώνονται σε 20.000.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της επιτροπής ασφαλιστικών και οικονομικών θεμάτων του ΕΕΘ, Κωνσταντίνος Λάσκος, υπογράμμισε -μεταξύ άλλων- ότι “πιστοποίηση, εξειδίκευση και σχέσεις εμπιστοσύνης” είναι ορισμένα από τα συστατικά εκείνα που καθιστούν ιδιαίτερα σημαντικό τον ρόλο του ασφαλιστή, ενώ απηύθυνε κάλεσμα στους καταναλωτές “να αντιστέκονται στις πιέσεις των τραπεζών, να καταγγέλλουν τις απαράδεκτες πρακτικές, όταν τις συναντούν και να εμπιστεύονται τους ασφαλιστικούς συμβούλους και διαμεσολαβητές, γιατί αυτό πραγματικά επιτάσσει το συμφέρον τους”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε