Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ετοιμάζονται για σκληρές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε “ιδιαίτερα δυναμικές κινητοποιήσεις“, εάν γίνουν απολύσεις, δηλώνουν οι εργαζόμενοι στο μετρό Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσαν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

“Τετρακόσιοι άνθρωποι θα βρεθούν έξω από τα εργοτάξια, δεν θα επιτρέψουμε καμία εργασία κι ας έρθουμε αντιμέτωποι με το νόμο” δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων Χάρης Κυπριανίδης.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έκαναν λόγο για “κωλυσιεργίες” και “παιχνίδια σκοπιμότητας” από την Αττικό Μετρό, που επικαλείται, όπως είπαν, “έλλειψη αντικειμένου” στα εργοτάξια (ώσπου να αποφασιστεί τι θα γίνει και με τα αρχαία στον σταθμό Βενιζέλου) για να δρομολογήσει απολύσεις προσωπικού.

Επέρριψαν, επίσης, ευθύνες στον Δήμο για τη μη εκκένωση και παράδοση του εργοταξίου της Πυλαίας ώστε να απασχοληθεί άμεσα το προσωπικό και προειδοποίησαν για “αναζήτηση ακόμη και ποινικών ευθυνών, δια της νομικής οδού, προς κάθε κατεύθυνση, για τις καθυστερήσεις”.

“Δεν μπορούμε να δεχτούμε απολύσεις 450 ανθρώπων σε μια πόλη που η ανεργία, με τα δικά μας στοιχεία, είναι πάνω από 35% και με τα επίσημα που αναμένουμε για το πολεοδομικό συγκρότημα πάνω από 30%” δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.

Διαβάστε ακόμα:

Κρήτη: Ταυτοποιήθηκε ο σύζυγος υποψήφιας της Χρυσής Αυγής για την επίθεση σε αλλοδαπούς!

Οι αγρότες της Φθιώτιδας ξεκινούν πολιορκία σε γραφεία Βουλευτών! – Αναβλήθηκε η δίκη για τα επεισόδια της Ανθήλης

Ηλεία:”Βιντεοσκόπησαν τον βιασμό του παιδιού μου και έδειχναν τις εικόνες στην τάξη”!

Αχαϊα: Συνωστισμός για δωρεάν αγροτικά προϊόντα στην πλατεία Γεωργίου!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε