Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: “Φουσκωμένη” η τιμή του Φυσικού Αερίου

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Συνήγορος του Πολίτη καταγγέλλει για αδιαφάνεια τις Εταιρείες Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης.

Σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρει ότι δύο από τις εταιρείες παραδέχθηκαν ότι από το Νοέμβριο του 2008 μέχρι το Φεβρουάριο του 2009 οι τιμές ήταν ιδιαίτερα αυξημένες, αποφεύγοντας ωστόσο να εξηγήσουν το γιατί.
 
Είχε προηγηθεί, από τις 4 Μαρτίου, ανακοίνωση του «Συνηγόρου», με την οποία η αρχή κατηγορούσε τις δύο ΕΠΑ «για παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού και αδιαφανή τιμολόγηση» και καλούσε την Πολιτεία να παρέμβει. Παράλληλα, ζητούσε από τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης να επιβάλει όλες τις νόμιμες κυρώσεις.
 
Την επομένη, οι δύο ΕΠΑ, με κοινή τους ανακοίνωση – δελτίο Τύπου – απαντώντας στο «Συνήγορο», υπογράμμισαν ότι «οι τιμές των τιμολογίων τους ελέγχονται από τον εποπτικό φορέα, τη ΡΑΕ» και είχαν επισημάνει ότι «λυπούνται για τις μεροληπτικές εναντίον τους κρίσεις, εν όψει των οποίων επιφυλάσσονται των δικαιωμάτων τους έναντι του νόμου».
Η ανακοίνωση των δύο εταιριών κατέληγε με την αναφορά ότι «οι ΕΠΑ θεωρούν επιζήμιο και ανεύθυνο να προβαίνει κάποιος σε δηλώσεις όπως αυτές του Συνηγόρου του Πολίτη», τις οποίες χαρακτήριζε «ανεξέλεγκτες».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε