Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Φυλακή σε καθηγητή για χρηματισμό!

Θεσσαλονίκη: Φυλακή σε καθηγητή για χρηματισμό!

Το 2003 είχε πάρει φακελάκι 500€ από δύο φοιτήτριες για να τις περάσει στο μάθημα των μαθηματικών…

Το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε τον αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε φυλάκιση 18 μηνών με τριετή αναστολή. Για την ίδια υπόθεση το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή σε ηλεκτρολόγο- μηχανικό που -κατά το κατηγορητήριο- λειτουργούσε ως «συνδετικός κρίκος» μεταξύ του καθηγητή και των φοιτητριών, παραλαμβάνοντας τα χρήματα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το Σεπτέμβριο του 2003 ο τότε αναπληρωτής καθηγητής, ζήτησε και έλαβε από τις δύο φοιτήτριες “φακελάκι” 250 ευρώ, από κάθε μία, για να τις περάσει στο μάθημα των Μαθηματικών στην εξεταστική περίοδο του Οκτωβρίου.

Όπως κατέθεσε η μία από τις δύο φοιτήτριες ο καθηγητής την παρέπεμψε στον συγκατηγορούμενό του με το πρόσχημα της παρακολούθησης ιδιαίτερων μαθημάτων. Μάλιστα, η φοιτήτρια υποστήριξε ότι υπήρχε συγκεκριμένη ταρίφα. “Το 5 κυμαίνονταν από 200 έως 250 ευρώ και το 10 στα 400 ευρώ”.

Το δικαστήριο καταδίκασε τελικά τον καθηγητή, για παθητική δωροδοκία, ενώ ο μηχανικός κρίθηκε ένοχος για άμεση συνέργεια…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε