Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Γιατροί έκαναν ό,τι ήθελαν στις πλάτες των φορολογουμένων!

Συνολικά 9 γιατροί κατηγορούνται για φορολογικές παραβάσεις – Άλλος δεν έκοβε αποδείξεις, άλλος δεν τηρούσε βιβλίο ασθενών,

άλλος δεν είχε ενημερωμένο το βιβλίο εσόδων-εξόδων, άλλος δεν τηρούσε τα προβλεπόμενα φορολογικά βιβλία. Χαρακτηριστικά, σε μία περίπτωση γιατρού ψυχιάτρου-ψυχολόγου, δεν τηρούνταν καθόλου στοιχεία και βιβλία, ενώ σε μία άλλη περίπτωση ενός οδοντιατρείου, διαπιστώθηκε ότι εργάζονταν και άλλοι οδοντίατροι που είτε δεν είχαν εκδώσει βιβλία και στοιχεία, είτε είχαν συνταξιοδοτηθεί.

Οι δικογραφίες σχηματίστηκαν από την Οικονομική Αστυνομία, τα στελέχη της οποίας, φαίνεται πως προσαρμόστηκαν στο πρωθυπουργικό ενδιαφέρον. Ο κ. Παπανδρέου κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της νεοσύστατης αστυνομικής υπηρεσίας, άκουσε πως οι αστυνομικοί έχουν λάβει 3.200 τηλεφωνικές καταγγελίες στον 5ψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 11012. Οι περισσότερες αφορούσαν τη μη έκδοση αποδείξεων. Ο πρωθυπουργός ρώτησε αν αφορούν ιατρικές δαπάνες για να λάβει την θετική αστυνομική απάντηση.

Την ίδια μέρα,  τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, επιδόθηκαν σε 3ήμερο «σαφάρι». Προέβησαν σε συνολικά 20 ελέγχους και σχημάτισαν δικογραφίες σε 9 περιπτώσεις ιατρείων διαφόρων ειδικοτήτων. Οι δικογραφίες που σχηματίζονται θα υποβληθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., ως προς την κίνηση της διοικητικής διαδικασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
‘Επιασαν βουλευτές και αιρετούς να παίρνουν διπλές συντάξεις – Τώρα; Θα τους τις πάρουν πίσω;

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε