Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Γκαζάκια σε πυλωτή πολυκατοικίας και εμπρησμός σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την ευθύνη για τον εμπρησμό ανέλαβε με ανάρτησή της σε γνωστή ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών ο αυτοαποκαλούμενος αναρχικός πυρήνας «Les Casseurs»…

Αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, αποτελούμενο από δύο γκαζάκια, τοποθέτησαν άγνωστοι τα ξημερώματα στην είσοδο πολυκατοικίας στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Από την έκρηξη που σημειώθηκε προκλήθηκαν ζημιές στην είσοδο της οικοδομής, ενώ ξέσπασε μικρής έκτασης φωτιά που σβήστηκε από ένοικο της ίδιας πολυκατοικίας. Στο σημείο έφτασε η Πυροσβεστική αλλά δεν χρειάστηκε η επέμβασή της. Υπολείμματα των αυτοσχέδιων μηχανισμών περισυνελέγησαν και εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Στο μεταξύ, σε εμπρηστική ενέργεια αποδίδεται η φωτιά που προκλήθηκε χθες τα ξημερώματα σε αντιπροσωπεία γαλλικών αυτοκινήτων επί της οδού Βασ. Όλγας 126, στη Θεσσαλονίκη, που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε τρία οχήματα. Την ευθύνη για τον εμπρησμό ανέλαβε με ανάρτησή της σε γνωστή ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών ο αυτοαποκαλούμενος αναρχικός πυρήνας «Les Casseurs», συνδέοντας την εμπρηστική ενέργεια με τις μαζικές κινητοποιήσεις στη Γαλλία για τα εργασιακά.

Στο κείμενο της ανάληψης -μεταξύ άλλων- αναφέρεται ότι η πράξη τους αποτελεί «ελάχιστη κίνηση αλληλεγγύης στους εξεγερμένους και τις εξεγερμένες» στις γαλλικές πόλεις.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε