Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας “Άξιον Εστί” άνοιξε τους εορτασμούς στην πόλη – ΦΩΤΟ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την αυλαία των εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη για τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης, τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου και την 28η Οκτωβρίου, “άνοιξε” σήμερα η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας “Άξιον Εστί”, των λειψάνων και της εικόνας του πολιούχου και προστάτη της πόλης.

Παρουσία επισήμων και πλήθους κόσμου και υπό καμπανοκρουσίες, η πομπή ακολούθησε τη διαδρομή από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και από εκεί μέσω των οδών Βενιζέλου, Ολύμπου και Πελοποννήσου πάλι στον ναό του πολιούχου.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Από πλευράς επισήμων, ήταν εκεί ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, εκπρόσωποι της Περιφέρειας και του Δήμου Θεσσαλονίκης και ο υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αδαμάντιος Σταματάκης.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τις εικόνες και τα λείψανα του Αγίου μετέφεραν με τιμές στρατιωτικά αγήματα και εκπρόσωποι της Εκκλησίας ενώ πιστοί έψελναν το τροπάριο του Αγίου Δημητρίου. Μπροστά από την πομπή, ήταν η μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας. Στη λιτάνευση βρέθηκαν επίσης μαθητές που θα συμμετέχουν στη μαθητική παρέλαση του Σαββάτου.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μετά την ολοκλήρωση της πομπής εψάλη δέηση στο ναό του Αγίου Δημητρίου.
Στη συνέχεια, πολεμικά αεροπλάνα έκαναν πτήσεις στον ουρανό της πόλης.

Μέχρι στιγμής, την εικόνα του “Άξιον Εστί” προσκήνυσαν εκατό χιλιάδες άνθρωποι ενώ, όπως έγινε γνωστό, η θαυματουργή εικόνα θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη μέχρι τις 3 Νοεμβρίου.

Διαβάστε ακόμα:

Η καγκελαρία πάει στη Θεσσαλονίκη!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε