Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Η μάνα που “ξεσκέπασε” την κόρη της μιλάει για το κόλπο γκρόσο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η απάτη έγινε σε βάρος περισσοτέρων από 100 επενδυτών στη Θεσσαλονίκη με “λεία” που υπολογίζεται στα 20 εκατομμύρια ευρώ. Η κόρη της γυναίκας, είναι σύζυγος του φερόμενου ως εγκέφαλου της σπείρας.

«Είμαι μία μάνα που ανάθρεψα ένα παιδί με αξίες και τις καταπάτησε, η Ευαγγελία κορόιδεψε τη μάνα και τον πατέρα, αλλά κι εκατοντάδες ανθρώπων που δούλεψαν σκληρά. Θα είμαι με το μέρος των θυμάτων» λέει με δυναμική, αλλά φωνή που δείχνει τον πόνο της μάνας, στο thesstoday η 55χρονη μητέρα. Είναι η πεθερά του εγκεφάλου της σπείρας που από την περασμένη Πέμπτη δικάζεται στη Θεσσαλονίκη με την κατηγορία εξαπάτησης 35 επενδυτών.

«Πάσχω κι εγώ για τα χρήματα που έχασε η οικογένειά μου, όμως περισσότερο με πονάει που το παιδί μου εξαπάτησε μαζί με τον άντρα της τον κόσμο και καταχράστηκε χρήματα» ξεκαθαρίζει.
«Μεγάλωσα έξι παιδιά με αρχές, καμάρωνα για την Ευαγγελία και την τύχη της να ζει τόσο πλουσιοπάροχα, όμως όταν κατάλαβα την προέλευση των χρημάτων δεν μπόρεσα να μην το καταγγείλω».

Η γυναίκα μίλησε στο thesstoday για το δικό της γολγοθά, που εκτός του ότι είναι ανάμεσα στους δεκάδες εξαπατηθέντες από τη σπείρα που είχε ως «βιτρίνα» δύο ΕΠΕ, έχασε μεγάλο μέρος της περιουσίας της, από εξοχικό μέχρι το εφάπαξ του συζύγου,
διαπίστωσε ότι έπεσε θύμα εξαπάτησης από την ίδια την κόρη της!

Το κόλπο
 

Ο σύζυγος της 38χρονης σήμερα Ευαγγελίας, γνωστός επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης και χρηματο-οικονομικός σύμβουλος, κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου μαζί με έναν συνεργάτη μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας κι έναν απόστρατο αξιωματικό που ήταν αντιπρόεδρος σε αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία. Κατηγορούνται ότι αφού εξασφάλιζαν την πελατεία τους, έβαζαν «χέρι» στις οικονομίες δεκάδων απόστρατων με «βιτρίνα» δύο ΕΠΕ.
Οι ΕΠΕ είχαν ως αντικείμενο υπηρεσίες παροχής οικονομικών συμβουλών σε χρηματοπιστωτικά θέματα. Ανάμεσα τους ένας στρατηγός εν αποστρατεία και η κόρη του που διατηρούσε ασφαλιστική εταιρεία.

Το κύκλωμα, με τη μεσολάβηση του αποστράτου που φέρεται να «ψάρευε» τα θύματα, υποσχόταν αποδόσεις από 8-9% ετησίως.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα θύματα ήταν τουλάχιστον εκατό, στην πλειονότητά τους απόστρατοι αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού, ενώ τα χρήματα που υπεξαίρεσαν οι κατηγορούμενοι, το διάστημα 2000-2004, προσεγγίζουν τα 20 εκατ. ευρώ. Τόσο κατά το στάδιο της ανάκρισης όσο και κατά την ακροαματική διαδικασία δεν μπόρεσε να διαπιστωθεί που διοχετεύτηκαν τα χρήματα….

Ο πόνος της μάνας

«Μας έφαγαν το εφάπαξ, το εξοχικό, τα χρυσαφικά, ακόμη και τις λίρες που είχα για τους γάμους των παιδιών μου. Πήρε ακόμη και την αποζημίωση του γιου μου από το Αφγανιστάν»…

«Η κόρη μου κι ο άντρας της μας ζήτησαν χρήματα για να τα επενδύσουν και να μας δώσουν επιτόκιο 8%. Τους δώσαμε συνολικά 125.000 ευρώ. Έφαγαν το εφάπαξ (50.000 ευρώ) από τη δουλειά 40 χρόνια του πατέρα της, πούλησα το εξοχικό μας σπίτι (50.000 ευρώ), μας έβαλαν και πήραμε δύο δάνεια 25.000 ευρώ από δύο τράπεζες για να πληρώσουν τους τόκους και να φέρουν τα χρήματα από το εξωτερικό στην Ελλάδα και τελικά σήμερα μένουμε στο ενοίκιο και δεν μπορώ να πληρώσω τις δόσεις των δανείων.
Η κόρη μου ζήτησε και της έδωσα τα χρυσαφικά μου, ακόμη και τις 30 λίρες που αγόρασα με το επίδομα πολυτέκνων για να βάλω στα παιδιά μου όταν παντρευτούν. Δεν δίστασε να εξαπατήσει ακόμη και τον αδελφό της, ταγματάρχη στο ΓΕΕΘΑ. Του πήρε 10.000 ευρώ που ήταν η αποζημίωσή του από την αποστολή που έκανε τρεις φορές στο Αφγανιστάν» λέει δακρυσμένη στο thesstoday η κα.Ουρανία.

«Ντρέπομαι που σας τα λέω, αλλά όσοι εξαπατήθηκαν μου είπαν μπες εσύ μπροστά, πες τα όλα. Το χρωστάω σε αυτούς. Εμείς δεν φοβάμαστε, αφού πέσαμε ακόμη και θύματα ξυλοδαρμού όταν ζητήσαμε τα χρήματά μας, ενώ μέχρι σήμερα δεχόμαστε απειλητικά τηλεφωνήματα» διευκρινίζει.

Για την καρκινοπαθή κα.Ουρανία, οι μάσκες έπεσαν όταν το 2009 ήρθε στη Θεσσαλονίκη, λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε. Τότε, όπως υποστηρίζει, άρχισε να βλέπει από κοντά τις επαφές του γαμπρού και της κόρης της και να υποψιάζεται πως κάτι πηγαίνει στραβά.
Αφορμή για να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο εξαπάτησης ήταν η καταγγελία εργαζόμενου στην Αφρική. Φέρονται να του «έφαγαν» 1 εκ ευρώ!

Σήμερα στο εφετείο της Θεσσαλονίκης εκδικάστηκε η προσφυγή 39 εξαπατηθέντων επενδυτών, ενώ κατά πληροφορίες εκκρεμεί η εκδίκαση άλλων 31.
Όπως διαβάζουμε στο thesstoday, το ΣΔΟΕ στην έρευνα που έκανε, κάλεσε να καταθέσουν συνολικά 111 άτομα για την υπόθεση, ενώ οι καταγγέλλοντες υποστηρίζουν πως υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι 50 επενδυτές που δεν καταθέτουν αγωγές σε βάρος της σπείρας γιατί έλαβαν την υπόσχεση πως θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους.

Διαβάστε ακόμα:

Θεσσαλονίκη: Πλημμύρισαν δρόμοι από βλάβη αγωγού – ΒΙΝΤΕΟ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε