Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Η μάχη ελληνίδας ομογενούς για είσοδο στην Αμερικανική γερουσία!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι Αμερικανοί ψηφοφόροι καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες τον Νοέμβριο για να αναδείξουν τον επόμενο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και να ανανεώσουν πλήρως την Βουλή των Αντιπροσώπων και το ένα τρίτο των μελών της Γερουσίας.

Το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής στρέφεται, φυσικά, στις προεδρικές εκλογές, επισημαίνει η ελληνική υπηρεσία της «Φωνής της Αμερικής», η Ελληνοαμερικανική κοινότητα, όμως, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στις κοινοβουλευτικές αναμετρήσεις, όπου λαμβάνουν μέρος Ελληνικής καταγωγής υποψήφιοι, αλλά και φιλέλληνες υποψήφιοι, οι οποίο έχουν σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου.

Στην Αμερικανική Γερουσία υπηρετεί τώρα μόνο ένας ελληνικής καταγωγής πολιτικός, η Ολυμπία Μπούχλη Σνόου, Ρεπουμπλικανή από την Πολιτεία Μέιν, η οποία όμως αποσύρεται από το Κογκρέσο μετά την λήξη της θητείας της τον Ιανουάριο 2012. Τώρα όλες οι ελπίδες της ομογένειας στρέφονται στην Σέλεϊ Μπέρκλεϊ.

Με καταγωγή από την Ελληνική κοινότητα της Θεσσαλονίκης, η Σέλεϊ Μπέρκλεϊ ανήκει στο Δημοκρατικό Κόμμα και εκπροσωπεί τώρα στην Βουλή των Αντιπροσώπων την Πρώτη Εκλογική Περιφέρεια της Νεβάδας, που περιλαμβάνει την πρωτεύουσα της ψυχαγωγίας Λας Βέγκας,. Είναι δραστήριο μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας προώθησης Ελληνικών θεμάτων στο Κογκρέσο, αποφάσισε όμως να εγκαταλείψει το αξίωμα αυτό, προκειμένου να μπορέσει να επιδιώξει την ανάδειξή της στην Αμερικανική Γερουσία.

Η κυρία Μπέρκλεϊ στηρίζει τις ελπίδες της για τη Γερουσία στα, κατά γενική ομολογία, εξαίρετα επιτεύγματα που είχε κατά την πολυετή βουλευτική καριέρα της. Ο δρόμος που διάλεξε δεν είναι καθόλου ευκολοδιάβατος, τονίζει η «Φωνή της Αμερικής», γιατί έχει να αντιμετωπίσει έναν ισχυρό και πολύ δημοφιλή ρεπουμπλικανό αντίπαλο. Αν και οι δημοσκοπήσεις φέρνουν τον αντίπαλό της να προηγείται ελαφρά, το προβάδισμά του πέφτει μέσα στο ποσοστό σφάλματος.

Η ελληνοαμερικανική κοινότητα έχει συσπειρωθεί γύρω της και ελπίζει ότι θα μπορέσει να την βοηθήσει να εξασφαλίσει το αξίωμα που επιδιώκει. Η κυρία Μπέρκλει έχει την υποστήριξη και του άλλου Γερουσιαστή της Νεβάδας, του Χάρι Ρίντ, αρχηγός της Δημοκρατικής Πλειοψηφίας στην Γερουσία. Η τύχη της, εν μέρει, θα κριθεί και από το κατά πόσον ο Πρόεδρος Ομπάμα, με το ψηφοδέλτιο του οποίου κατεβαίνει η κυρία Μπέρκλεϊ στις εκλογές, θα κερδίσει την Νεβάδα τον Νοέμβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Συνεχής ενημέρωση για την επιχείρηση ”Ξένιος Ζευς στην Πάτρα 

Σάμος:Αστυνομικός-πατέρας πλάκωσε στα χαστούκια καταληψία και την διευθύντρια του σχολείου!

Ηγουμενίτσα: Ομαδική απόδραση λαθρομεταναστών από τα κρατητήρια!

Πάτρα:Στο αυτόφωρο ο Αλβανός που παγίδευε ανήλικους μαθητές με ζαχαρωτά!

Καλαμάτα: Η απαγωγή από τσιγγάνους, ήταν τελικά απιστία με Πακιστανό!

Πρέβεζα: Κυνηγούσαν και έπεσαν πάνω σε πτώμα αγνοούμενου!

Πάτρα: ”Μας κυνηγούσε γυμνός στο δρόμο και εμείς ουρλιάζαμε”!

Κρήτη: Η κάθοδος των Ρώσων με συμβόλαια 21εκ.€!

Τρίκαλα: Πού φαντάζεστε ότι πηγαίνουν οι ντόπιοι εργολάβοι για δουλειές;

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε