Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Η ώρα του εισαγγελέα για την υπεξαίρεση 51,4εκ.€ από τα ταμεία του δήμου!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με την εισήγηση του εισαγγελέα, Βασίλη Χαλντούπη, επί της ενοχής ή μη των 18 κατηγορουμένων συνεχίζεται από το πρωί η δίκη για την υπεξαίρεση «μαμούθ» στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός θα παραθέσει το νομικό σκέλος που αφορά στην υπόθεση και στη συνέχεια, αναλύοντας το σκεπτικό του, θα ζητήσει την ενοχή ή την αθώωση των κατηγορουμένων, ανάμεσα στους οποίους είναι ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας και τρεις πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών.

Περίπου 70 μάρτυρες κατέθεσαν στη δίκη, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Από το σύνολο των κατηγορουμένων μόνο ο πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης ομολόγησε την υπεξαίρεση, που σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ανέρχεται σε 51,4 εκατ. ευρώ, ενώ οι υπόλοιποι ισχυρίστηκαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με το οικονομικό σκάνδαλο.

Ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος μάλιστα είχε πει κατά τη διάρκεια της απολογίας του, πως ”Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι έχω βάλει στη ζωή μου έστω ένα ευρώ παράνομα στην τσέπη μου. Ποτέ δεν έπιασα χρήματα του δήμου στα χέρια. Αν βρούνε ότι έχω έστω ένα ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού θα πέσω από το Λευκό Πύργο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Θεσσαλονίκη: Επέστρεψε στο σπίτι και βρήκε νεκρό τον αδερφό της!

Πρέβεζα: Η διασταύρωση του τρόμου – Λήστεψαν με ενέδρα νεαρό οδηγό!

Αχαϊα: Του έκοψαν το ρεύμα και έπαθε εγκεφαλικό – Αμετάπιστη η ΔΕΗ!

Τρίκαλα: Loverboy… 95 Μαϊων κλέφτηκε με την οικιακή βοηθό – Τα νάζια της, τον ξεμυάλισαν!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε