Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Η πόλη ”πνίγεται” από 700 τόνους σκουπιδιών!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στη «μάχη» κατά των σκουπιδιών μπαίνουν τις επόμενες ώρες οι πρώτοι νεοπροσληφθέντες συμβασιούχοι…

στον τομέα της καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης. Το πρόβλημα με τα απορρίμματα εξακολουθεί να ταλαιπωρεί όλη την πόλη καθώς το υπάρχον δυναμικό και τα οχήματα δεν επαρκούν, αυτή τη στιγμή, για να βελτιώσουν την κατάσταση στους δρόμους.

Όπως ανέφερε o αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Στάθης Αβραμίδης, παρά την αργία της Παρασκευής, 25ης Μαρτίου, και του Σαββατοκύριακου τα συνολικά 130 άτομα στην καθαριότητα θα δουλέψουν σε βάρδιες για να μπορέσει να καθαρίσει η πόλη από τους περίπου 700 τόνους των σκουπιδιών.

«Θα δουλέψουμε την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο σε βάρδιες με όσο προσωπικό και όσα απορριμματοφόρα έχουμε στη διάθεση μας. Ελπίζω πως μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και η Θεσσαλονίκη θα παρουσιάζει μια καλύτερη εικόνα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος.

Στο μεταξύ, σε μια προσπάθεια να μειωθεί μελλοντικά ο όγκος των απορριμμάτων, ο κεντρικός δήμος εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ένωση Πόλεων και Νομών για την Ανακύκλωση και την Αειφόρο Διαχείριση των Πόρων (ACR+). Το θέμα για συνεργασία προέκυψε μετά από πρόταση του επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες Οικολογία στην πράξη», Χρήστου Μάτη, την οποία αποδέχτηκε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

Το ACR+ είναι ένα διεθνές δίκτυο των μελών που μοιράζονται τον κοινό στόχο: την προώθηση της αειφόρου κατανάλωσης των πόρων και τη διαχείριση των αποβλήτων μέσω της πρόληψης στην πηγή, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε