Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ιδιώτες για τα σκουπίδια – Πόλεμος Μπουτάρη με συμβασιούχους στους ΟΤΑ!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με τα σκουπίδια να εξακολουθούν να παραμένουν συσσωρευμένα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και τη θερμοκρασία να “σκαρφαλώνει” σε υψηλά επίπεδα, ξεκινά η νέα εβδομάδα των κινητοποιήσεων των συμβασιούχων εργαζομένων στους ΟΤΑ. Νωρίς το πρωί, οι συμβασιούχοι – παρατασιούχοι…

συγκεντρώθηκαν στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην Πυλαία, προκειμένου να ενημερώσουν όλους τους εργαζόμενους για την πρόθεση της διοίκησης του Γιάννη Μπουτάρη να αναθέσει σε ιδιώτη την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης με πρόσκληση ενδιαφέροντος που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» προχωρά σε απευθείας ανάθεση για την αποκομιδή των απορριμμάτων από ιδιώτη, προϋπολογισμού 192.000 ευρώ και σήμερα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τον φάκελο με την προσφορά τους. Οι συμβασιούχοι διεμήνυσαν στη δημοτική αρχή πως θα απαντήσουν δυναμικά σε αυτές τις ενέργειες και προγραμματίζουν στις 16.00 το απόγευμα θα παραστούν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Σήμερα το πρωί δεν επέτρεψαν σε κανένα απορριμματοφόρο να βγει για αποκομιδή. Τα μόνα δρομολόγια που επέτρεψαν, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης και υπεύθυνο για την καθαριότητα, Θωμά Ψαρρά, είναι σε δύο μικρά αυτοκίνητα για τη συγκέντρωση των νοσοκομειακών αποβλήτων και τα τέσσερα για τη μεταφορά των ΑΜΕΑ.

Οι συμβασιούχοι θα συνεχίσουν τις καταλήψεις στα αμαξοστάσια, στο ΣΜΑ Πυλαίας και τις εποπτείες μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, σύμφωνα και με την απόφαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε