Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν οι μεταφορές μαθητών στα σχολεία!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Κανονικά πραγματοποιούνται οι μεταφορές μαθητών στα σχολεία του νομού, καθώς οι ιδιοκτήτες λεωφορείων δεσμεύτηκαν να αρχίσουν και πάλι τα δρομολόγια…

μετά από έκτακτη σύσκεψη της ΤΕΔΚ, στην οποία απέσπασαν από τους βουλευτές του νομού, την υποστήριξη για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής, με πρωτοβουλία των δημάρχων Συκεών και Θέρμης, οι οποίοι ζήτησαν σε συνεδρίαση της ΤΕΔΚ να πραγματοποιηθεί ξεχωριστή έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή των βουλευτών του νομού, των ιδιοκτητών λεωφορείων, του περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας, των δημάρχων και της Ομοσπονδίας Γονέων νομού Θεσσαλονίκης.

Στη σύσκεψη παρέστησε σχεδόν το σύνολο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ του νομού, οι οποίοι δεσμεύτηκαν να καταθέσουν από κοινού σχετική τροπολογία σε νομοσχέδιο στη Βουλή για την παράταση των συμβάσεων των μεταφορέων και την λύση του γραφειοκρατικού προβλήματος που εμπόδιζε την εκταμίευση του οφειλόμενου χρηματικού ποσού για το 2010.

Οι μεταφορείς δέχτηκαν την συγκεκριμένη λύση, ωστόσο, διευκρίνισαν ότι δίνουν περιθώριο 10 εργάσιμων ημερών (δύο εβδομάδων), διάστημα κατά το οποίο θα πρέπει να έχει προχωρήσει η διαδικασία της νομοθετικής ρύθμισης.

Παράλληλα, μέχρι το τέλος του έτους θα είναι έτοιμες οι παρεμβάσεις σε έξι σχολικά κτίρια της Θεσσαλονίκης για τη βελτίωση της ασφάλειας των μαθητών κατά την προσέλευση και αποχώρησή τους από το σχολείο τους, εφόσον περιληφθούν στην προσπάθεια για πιλοτική εφαρμογή σχετικών μέτρων σε ζώνες γύρω από σχολεία που προωθεί το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Τα σχολεία βρίσκονται σε καθεμιά από τις έξι δημοτικές κοινότητες του δήμου Θεσσαλονίκης, και, σύμφωνα με την αρμόδια αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, χρήζουν παρεμβάσεων, καθώς οι συνθήκες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών δεν είναι οι ενδεδειγμένες.

Στους σχεδιασμούς του δήμου Θεσσαλονίκης για την αποκατάσταση της ασφαλούς πρόσβασης των μαθητών στα σχολεία τους περιλαμβάνεται η δημιουργία σχολικών προστατευτικών δακτυλίων με ζώνες ήπιας κυκλοφορίας (όρια ταχύτητας 30-40χλμ/ώρα), διαπλατύνσεις πεζοδρομίων στο ύψος των διαβάσεων πεζών για την αποφυγή της παράνομης στάθμευσης, υπερυψωμένες πεζοδιαβάσεις, ειδική σήμανση και σηματοδότηση της περιοχής.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε