Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 22 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Θεσσαλονίκη: ''Κάποιοι προσπάθησαν να παρασύρουν τη δικαιοσύνη''!

Θεσσαλονίκη: ''Κάποιοι προσπάθησαν να παρασύρουν τη δικαιοσύνη''!
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.12.2011 | 18:55
Πρώτη δημοσίευση: 28.12.2011 | 14:27

Σε «διοχέτευση χαλκευμένων στοιχείων προς την δικαιοσύνη στην προσπάθεια ορισμένων κύκλων να την παρασύρουν», απέδωσε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, την ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος του η εισαγγελία πρωτοδικών για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

''Η εις βάρος μου συκοφαντία των τελευταίων ημερών ότι δήθεν δεν μπορώ να δικαιολογήσω κατά τα 12 χρόνια που ήμουν δήμαρχος Θεσσαλονίκης καταθέσεις στους τραπεζικούς μου λογαριασμούς ύψους 1 εκατ. ευρώ, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος μόλις εμφανίστηκε το διαβόητο πλέον ''πόρισμα'', ανέφερε αρχικά ο κ.Παπαγεωργόπουλος.

Σύμφωνα με όσα είπε το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου, το πόρισμα θεωρεί -μεταξύ άλλων- ως προσωπικό του περιουσιακό στοιχείο όλες τις εκλογικές δαπάνες της παράταξης «Αναγέννηση» κατά το 1998, το 2002 και το 2006.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ.Παπαγεωργόπουλο το πόρισμα του ρίχνει ευθύνες διότι δεν έκανε προσωπικό έλεγχο στους 4.500 υπαλλήλους του δήμου. «Με αυτό το αχαρακτήριστο σκεπτικό όλοι οι δήμαρχοι, όλοι οι νομάρχες, όλοι οι περιφερειάρχες, όλοι οι υπουργοί και βεβαίως όλοι οι πρωθυπουργοί θα έπρεπε να ήταν κατηγορούμενοι, αφού σε όλα τα στρώματα στην ελληνική κοινωνία υπάρχουν καταχραστές».

Ο πρώην δήμαρχος, καταλήγοντας, τόνισε πως «η ώρα της αλήθειας έφτασε. Με τις τελικές αποφάσεις της δικαιοσύνης, οι θεσσαλονικείς θα γνωρίζουν σε λίγους μήνες πολύ καλά τους σκευωρούς και τους συκοφάντες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Παπαγεωργόπουλος: Θέλουν να με δολοφονήσουν πολιτικά!


Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλο για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος


   Διαδώστε αυτό το άρθρο