Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αιμοδότης

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αιμοδότης
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.03.2010 | 22:35
Πρώτη δημοσίευση: 09.03.2010 | 22:20

Πριν από 5 χρόνια είχε γίνει αιτία να μολυνθούν με τον ιό του Aids...

μετά από μετάγγιση αίματος, ένα 16χρονο κοριτσάκι και ένας ηλικιωμένος καρδιοπαθής. Ο λόγος για έναν 42χρονο αιμοδότη που καταδικάστηκε από το τριμελές πλημμελειοδικείο, σε ποινή φυλάκισης 33 μηνών, με 3ετή αναστολή.

Ο 42χρονος κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της "σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή" και της "παραβίασης των μέτρων που θέτει η αρμόδια αρχή για τη διάδοση ασθενειών από συνειδητή αμέλεια".

Ο κατηγορούμενος είχε μολυνθεί με τον ιό μετά από ερωτική συνεύρεση με ιερόδουλη, ωστόσο, δεν γνώριζε όταν ήταν φορέας κατά την αιμοληψία. Λόγω της μη εφαρμογής, εκείνη την περίοδο, συστήματος μοριακού ελέγχου στο Κέντρο Αιμοδοσίας του νοσοκομείου όπου έγινε η μετάγγιση, δεν κατέστη εφικτό να ανιχνευθεί το μολυσμένο δείγμα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 42χρονος απέκρυψε κατά τη συμπλήρωση του σχετικού δελτίου αιμοδότη ότι το προηγούμενο διάστημα είχε σεξουαλική επαφή με σύντροφο επί πληρωμή.

Στη διάρκεια της δίκης, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, ο 42χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε πρόθεση να μεταδώσει τον ιό του AIDS σε άλλους κι ότι δεν γνώριζε ότι ήταν φορέας.   Διαδώστε αυτό το άρθρο