Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο 50χρονος που “ψάρευε” παιδιά μέσω Facebook

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ένοχος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ένας 50χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι μέσω Facebook “ψάρευε” ανήλικα παιδιά. Το δικαστήριο επέβαλε σε βάρος του για το αδίκημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, ποινή μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα.

Μετά την απόφαση ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε ο 50χρονος είχε φτιάξει ένα ψεύτικο προφίλ στο Facebook και προσέγγισε ένα 11χρονο αγόρι με το οποίο άρχισαν να ανταλλάσσουν μηνύματα.

Ωστόσο τα μηνύματα που είχαν σεξουαλικό περιεχόμενο εντοπίστηκαν έγκαιρα από τους γονείς του παιδιού οι οποίοι προσέφυγαν στις διωκτικές αρχές και ακολούθησε η έρευνα για τον εντοπισμό του 50χρονου. Η εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή της χαρακτήρισε τον 50χρονο “παιδόφιλο” και “αλιευτή παιδικών ψυχών μέσω του Διαδικτύου”. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα μηνύματα που εντοπίστηκαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο 50χρονος εξέφρασε την επιθυμία να κάνει σεξ με το ανήλικο αγόρι!

Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος ζούσε στην Αθήνα, γεγονός το οποίο σύμφωνα με την εισαγγελέα της έδρας, ήταν αυτό που απέτρεψε ενδεχόμενη συνάντηση του δράστη με το θύμα.

Από την πλευρά του ο 50χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται λέγοντας ότι “πίστευε ότι συνομιλεί με ένα 17χρονο και όχι με ανήλικο μαθητή” σημειώνοντας ότι σε αρκετές περιπτώσεις του έδινε και “πατρικές συμβουλές”.

Πηγή: dailythess

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε