Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Κατέλαβαν λεωφορεία για τις επερχόμενες αυξήσεις στα εισιτήρια!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Κατέλαβαν 5 λεωφορεία και ανάρτησαν πανό που έγραφε: ”ΟΑΣΘ: Η ληστεία του χειμώνα. Αυξήσεις έως 180%. Πάρτε πίσω το χαράτσι”…

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης και συμβολική κατάληψη λεωφορείων πραγματοποίησαν μέλη της κίνησης πολιτών «Επιβάτες της Θεσσαλονίκης», αντιδρώντας στις προγραμματισμένες αυξήσεις των τιμών των εισιτηρίων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

Τα μέλη της κίνησης επιβιβάστηκαν σε πέντε αστικά λεωφορεία (γραμμές 3, 6, 14, 27 και 32) ανάρτησαν πανό με το σύνθημα «ΟΑΣΘ: Η ληστεία του χειμώνα. Αυξήσεις έως 180%. Πάρτε πίσω το χαράτσι» και προέτρεπαν τους επιβάτες να μην ακυρώνουν τα εισιτήριά τους.

”Οι “Επιβάτες της Θεσσαλονίκης” είναι μία καινούρια συλλογικότητα, στην οποία μετέχουν οι Επιτροπές «Ακρίβεια Stop», Επιτροπές Πολιτών από την Τούμπα, το Ωραιόκαστρο και τις δυτικές συνοικίες, η ΕΔΟΘ, σύλλογοι εκπαιδευτικών, εκπρόσωποι από την ΕΛΜΕ της πόλης, φοιτητικοί σύλλογοι, σύλλογοι εργαζομένων κ.ά.», τόνισε ο συντονιστής των Επιτροπών «Ακρίβεια Stop» και μέλος του συντονιστικού οργάνου των «Επιβατών της Θεσσαλονίκης», Γεώργιος Θεοδωρόπουλος.

Πρόκειται για την πρώτη κινητοποίηση που πραγματοποιείται συλλογικά από τους «Επιβάτες της Θεσσαλονίκης» και η ανταπόκριση είναι θετικότατη», ανέφερε ο κ. Θεοδωρόπουλος σημειώνοντας ότι θα υπάρξει κλιμάκωση των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας με αίτημα την απόσυρση της απόφασης για αύξηση της τιμής των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε