Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Καζάνι που βράζει η πόλη για τον σχολικό Καλλικράτη!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η ΟΛΜΕ πραγματοποίησε δίωρη στάση εργασίας, 12.00-14.00 για τον πρωινό κύκλο και 14.00-16.00 για τον απογευματινό, για να διευκολύνει τη συμμετοχή στις διαμαρτυρίες που πραγματοποιούνται σε όλη την επικράτεια…

Κλιμακώνονται οι διαμαρτυρίες, στη Θεσσαλονίκη και στη βόρεια Ελλάδα, για τις συγχωνεύσεις σχολείων. Το πρωί μαθητές του 2ου Λυκείου Θεσσαλονίκης απέκλεισαν την οδό Τσιμισκή, αντιδρώντας στη συνένωσή τους με το 13ο Λύκειο. Σύμφωνα με το Σύλλογο γονέων, το σχολείο δεν διαθέτει τον απαιτούμενο αριθμό αιθουσών, για να υποδεχτεί τους μαθητές του γειτονικού σχολείου με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν υπεράριθμα τμήματα.

Κατάληψη πραγματοποιούν από χθες οι μαθητές στο 12ο και το 16ο γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, στην Ξηροκρήνη, που συγχωνεύονται. Το μεσημέρι, με πρωτοβουλία των ΕΛΜΕ, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφέρεια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, όπου συγκεντρώθηκαν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί από όλο το πολεοδομικό συγκρότημα, ζητώντας από τον περιφερειάρχη να μην δεχτεί τις συγχωνεύσεις.

Στο μεταξύ, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, σε χθεσινή του συνεδρίαση, εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο εκφράζει την αντίθεσή του στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας «να εφαρμόσει σαρωτικό σχέδιο κατάργησης-συγχώνευσης σε ποσοστό άνω του 13% των σχολείων της χώρας», καθώς «θα οδηγήσει σε ερημοποίηση και αποδυνάμωση της ελληνικής υπαίθρου».

Σύμφωνα με στοιχεία της Περιφέρειας, στην κεντρική Μακεδονία καταργούνται 133 σχολικές μονάδες (ανά νομό: Θεσσαλονίκης 38, Σερρών 43, Κιλκίς 10, Πιερίας 22, Πέλλας 7, Χαλκιδικής 7 και Ημαθίας 6), που βρίσκονται διάσπαρτες σε ορεινές, ημιορεινές, πεδινές, παράλιες, αστικές, ημιαστικές και επαρχιακές περιοχές.

Γονείς και μαθητές των δύο Γυμνασίων του δήμου Εορδαίας Κοζάνης, που συγχωνεύονται, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία, ενώ κάτοικοι του Τρανοβάλτου και της Ελάτης, με απόφαση της συντονιστικής επιτροπής αγώνα, κατέλαβαν και απέκλεισαν την εθνική οδό Κοζάνης – Λάρισας, στο ύψος του Τριγωνικού, αντιδρώντας στο κλείσιμο του γυμνασίου Τρανοβάλτου και του δημοτικού σχολείου Ελάτης

Η επιτροπή αγώνα του δήμου Γρεβενών πραγματοποίησε χθες συλλαλητήριο ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων στο δήμο, ενώ σήμερα συμμετείχε στη διαμαρτυρία καθηγητών και γονέων στα γραφεία της περιφερειακής διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη. Τη Δευτέρα, 21 Μαρτίου προγραμματίζουν συμβολικό κλείσιμο της Εγνατίας Οδού, στον κόμβο της Μυρσίνας, στις 2 το μεσημέρι.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε