Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Κίνηση ανθρωπιάς για τους άστεγους

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Άστεγους πολίτες που κοιμούνται σε πεζοδρόμια της Θεσσαλονίκης, τυλιγμένοι σε χαρτοκιβώτια, επιχείρησε να προσεγγίσει η δημοτική αρχή…

του κεντρικού δήμου σε μία προσπάθεια να τους πείσει να μεταβούν σε κλειστό χώρο γυμναστηρίου, που βρίσκεται επί της οδού Αναγνωσταρά 9-11, για να προφυλαχτούν από τις καιρικές συνθήκες.

Η αντιδήμαρχος Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών, Μαρία Πασχαλίδου, μαζί με άνδρες του ΕΚΑΒ, της δημοτικής αστυνομίας και εθελοντές βγήκαν το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας στους δρόμους της πόλης σε μία προσπάθεια να ενημερώσουν τους άστεγους πως μπορούν να επισκεφτούν το συγκεκριμένο γυμναστήριο, που βρίσκεται απέναντι από τον σιδηροδρομικό σταθμό, και να προστατευτούν από το κρύο.

«Κάποιοι άστεγοι ήρθαν έως την είσοδο του γυμναστηρίου και έφυγαν. Κάποιοι άλλοι, μας είπαν πως δεν κρυώνουν και δεν χρειάζονται βοήθεια. Εμείς, όμως, οφείλουμε να έχουμε έναν χώρο ανοιχτό και ζεστό στο δήμο Θεσσαλονίκης και όταν οι άστεγοι συμπολίτες μας τον χρειαστούν, να μπορέσουν να βρουν καταφύγιο», δήλωσε η κ. Πασχαλίδου.

   

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε