Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Θεσσαλονίκη: Κοινωνικό ιατρείο για άστεγους θα λειτουργήσει στο λιμάνι

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 29.03.2012 | 21:01
Πρώτη δημοσίευση: 29.03.2012 | 20:53

Εθελοντές γιατροί θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ιατρείου, που θα λειτουργήσει εντός των επόμενων ημερών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Θα εξυπηρετεί κι άλλους ανθρώπους χωρίς πρόσβαση στις δομές δημόσιας υγείας και πρόνοιας και δημιουργήθηκε από την εταιρεία Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ, με τη συμπαράσταση του Μητροπολίτη Νεαπόλεως - Σταυρουπόλεως Βαρνάβα και με τη συνεργασία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Στεγάζεται σε χώρο 58 τετραγωνικών μέτρων, στο κτίριο του παλαιού τηλεφωνείου, κοντά στην πύλη 6 του λιμανιού, ενώ θα λειτουργεί καθημερινά από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Διαθέτει εξεταστική κλίνη με τον κατάλληλο εξοπλισμό και φαρμακείο ενώ φιλοξενεί κι ένα πλήρως εξοπλισμένο οδοντιατρείο.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν πρόσβαση από την κεντρική είσοδο του λιμανιού ενώ το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 2310.593.285.

Οι γιατροί θα συμμετάσχουν στην προσπάθεια εθελοντικά και ήδη έχουν γίνει σχετικές επαφές με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, την Εταιρεία Παθολόγων Βορείου Ελλάδος, την Οδοντιατρική Σχολή ΑΠΘ και το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, για όσους θα χρειαστούν νοσηλεία.

Επίσης, σε τακτά χρονικά διαστήματα στο χώρο θα βρίσκονται κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι του Δήμου Θεσσαλονίκης.

"Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια οι άστεγοι στη Θεσσαλονίκη αυξάνονται […]Οι άνθρωποι αυτοί ταλαιπωρούνται από την έλλειψη στέγης και οποιασδήποτε μονιμότητας στη ζωή τους, ενώ εξαιτίας του τρόπου που κινούνται στην καθημερινότητά τους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας", είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, Στέλιος Αγγελούδης.

Διαβάστε ακόμα:
Θεσσαλονίκη: Κατάλληλα για κολύμβηση τα νερά στις ακτές του νομού
   Διαδώστε αυτό το άρθρο