Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο με την αυριανή συγκέντρωση και πορεία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με την καθιερωμένη συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ, που καλεί ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι στις 17.00 αλλά και το συλλαλητήριο που θα ακολουθήσει προς το αμερικανικό προξενείο, θα κορυφωθούν αύριο, οι εορτασμοί για την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Νωρίτερα, στις 12.00 θα γίνει η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Πολυτεχνείου από τον ΣΦΕΑ, Φοιτητικούς Συλλόγους, πολιτικές παρατάξεις, φορείς και σωματεία της πόλης. Συναγωνιστές του Θωμά Βασιλειάδη, ενός εκ των πρωταγωνιστών της κατάληψης του Πολυτεχνείου της Θεσσαλονίκης θα τιμήσουν την μνήμη του στο χώρο της Αρχιτεκτονικής, όπου έχει τοποθετηθεί τιμητική πλακέτα.

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με απόφαση του πρυτανικού του συμβουλίου, αποφάσισε να μην διοργανώσει εκδηλώσεις μέσα στην πανεπιστημιούπολη. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Στα σχολεία της πόλης ο εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου έγινε με αφιερώματα και αφηγήσεις γύρω από το πλαίσιο που οδήγησε στην χούντα και την εξέγερση.

Τα μέτρα της Τροχαίας

Θα αποκλειστεί σταδιακά η κίνηση των αυτοκινήτων στο κέντρο από τις 14:30 ενώ θα υπάρξουν αλλαγές και στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων.

Συγκεκριμένα θα διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους: Εγνατία, Εθν. Αμύνης, Τσιμισκή, Αγ.Δημητρίου, Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία ΧΑΝΘ, Καρ. Ντηλ, Βας. Ηρακλείου. Γ’ Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ. Λαμπράκη, Κ.Καραμανλή.
Επίσης, απαγορεύεται η στάση και στάθμευση των αυτοκινήτων, στους παραπάνω δρόμους, το Σάββατο,
και στην οδό Αγγελάκη από σήμερα τις 16.00.

Διαβάστε ακόμα:

Μπάχαλο με τον εορτασμό του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε