Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Θεσσαλονίκη: Κουβάδες με νερό και κατρακύλισμα στις σκάλες για... την τέχνη

Θεσσαλονίκη: Κουβάδες με νερό και κατρακύλισμα στις σκάλες για... την τέχνη
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.09.2011 | 08:31
Πρώτη δημοσίευση: 19.09.2011 | 08:08

Όλα αυτά στο φεστιβάλ Performance που ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 25 του μήνα, στο πλαίσιο της 3ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.

Πρωτότυπες καλλιτεχνικές δράσεις θα γίνουν σε πλατείες, δρόμους κι άλλους χώρους της πόλης. Οι καλλιτέχνες παρουσιάζουν το έργο τους ζωντανά μπροστά στο κοινό, χρησιμοποιώντας το σώμα τους.

Για παράδειγμα η Αγγλίδα Κίρα Ο Ράιλι θα κατρακυλήσει από τις σκάλες του «Ολύμπιον» μέσα σε τέσσερις ώρες, κινούμενη σε πολύ αργό ρυθμό, προσπαθώντας να τονίσει τη σχέση του σώματος με το χώρο και το χρόνο.

Η Γεωργία Σαγρή, από τις 10 το πρωί της Τρίτης 20 Σεπτεμβρίου μέχρι τις έξι τα ξημερώματα της επομένης (20 ώρες χωρίς διάλειμμα), στην πλατεία Δικαστηρίων, δίπλα στο άγαλμα του Βενιζέλου, θα μεταφέρει την εξομολόγηση ενός στρατιώτη που πολέμησε στο Ιράκ και ως ελεύθερος σκοπευτής σκότωσε αμάχους.

Η χορεύτρια Εύη Τζώρτζη, θα ξαπλώσει πάνω σε τηλεοπτική συσκευή, με το άλλο μέρος του εαυτού της να εμφανίζεται στην οθόνη ενώ η τουρκικής καταγωγής Νεζακέτ Εκιτσί, θα κάνει περφόρμανς εμπνεσμένη από ένα τουρκικό έθιμο.
Όταν μία οικογένεια ξεκινάει για ταξίδι, οι γείτονες ρίχνουν κουβάδες με νερό ως σύμβολο καλής τύχης. Αυτό θα κάνουν 14 ηθοποιοί που θα καταβρέξουν την καλλιτέχνιδα, ενώ θα βαδίζει στην Προβλήτα Α, στο λιμάνι...


   Διαδώστε αυτό το άρθρο