Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Λύθηκε το μυστήριο της απαγωγής 18χρονου – Τα λύτρα στα χέρια των δραστών!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Απήγαγαν τον 18χρονο και άλλαζαν σπίτια για να μην εντοπιστούν. Οι δράστες πήραν στα χέρια τα λύτρα που είχαν ζητήσει και άφησαν το θύμα τους ελεύθερο…

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής η υπόθεση αρπαγής, εκβίασης και παράνομης κατακράτησης σε βάρος αλλοδαπού. Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο Ελλήνων ηλικίας 26 (έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης) και 30 ετών και ενός ακόμη αλλοδαπού συνεργού τους, για τα αδικήματα της «Αρπαγής», «Εκβίασης», «Παράνομης κατακράτησης» και «Κατ’ επάγγελμα προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας».

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία αλλοδαπών στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, ότι άγνωστοι κατακρατούσαν παράνομα ομοεθνή τους, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, αξιώνοντας την καταβολή χρηματικού ποσού για την απελευθέρωσή του.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, περί τα μέσα Μαρτίου 2017, οι παραπάνω κατηγορούμενοι, απήγαγαν τον άτυχο 18χρονο με αυτοκίνητο. Στη συνέχεια τον μετέφεραν σε αποθήκη σε περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης, απαιτώντας από συγγενείς του χρηματικό ποσό. Κατά τη διάρκεια της παράνομης κατακράτησής του, ο αλλοδαπός μεταφέρθηκε διαδοχικά σε τρία σπίτια, όπου κατακρατούνταν παράνομα ακόμη έξι αλλοδαποί.

Αφέθηκε ελεύθερος όταν οι συγγενείς του κατέβαλαν το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, που δεν έχει ανακοινωθεί. Σημειώνεται ότι ο 26χρονος δράστης κρατείται προσωρινά δυνάμει σχετικού εντάλματος, κατόπιν σύλληψής του από τις  29-03-2017 για παρόμοια αδικήματα

Πηγή: ΕΛ.ΑΣ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε