Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: “Μαύρη τρύπα” 2,5 εκατομμυρίων στη δημοτική επιχείρηση τελετών Καλαμαριάς! Δίωξη κατά του πρώην Δημάρχου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Για τη “μαύρη τρύπα“, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης απήγγειλέ ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε υπεξαίρεση και απιστία σε βάρος του δημοσίου, κατά του πρώην δημάρχου Καλαμαριάς, Χριστόδουλου Οικονομίδη και του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου Δημήτρη Λέκκα!

Η ποινική δίωξη είναι για τη “μαύρη τρύπα” 2,5 εκατ. ευρώ που διαπιστώθηκε στη δημοτική επιχείρηση τελετών του συγκεκριμένου δήμου το χρονικό διάστημα 2002-2006.

Για την ίδια υπόθεση, η Εισαγγελία άσκησε δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, για υπεξαίρεση και απιστία σε βάρος του δημοσίου εναντίον του διατελέσαντος κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα διευθυντή της επιχείρησης αλλά και προέδρων και μελών του διοικητικού της συμβουλίου.

Η “τρύπα” διαπιστώθηκε μετά από σχετική έρευνα των οικονομικών επιθεωρητών, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που είχε διαταχθεί από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, αρμόδιο για οικονομικά εγκλήματα, Λάμπρο Τσόγκα.
Προηγήθηκε καταγγελία από δημοτικό σύμβουλο της Καλαμαριάς…

Μετά το πέρας της έρευνας διαβιβάστηκε το πόρισμα στον οικονομικό εισαγγελέα, ο οποίος απήγγειλε τις κατηγορίες σε βάρος των εμπλεκόμενων προσώπων. Στο πόρισμα γίνεται αναφορά σε πλήθος οικονομικών ατασθαλιών στη λειτουργία της δημοτικής επιχείρησης.

Διαβάστε ακόμα:

Εντολή εισαγγελέα να επέμβει η Αστυνομία στην κατάληψη της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε