Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Μαζεύουν τα σκουπίδια – Έκαναν πίσω οι συμβασιούχοι μετά την κίνηση ματ του Μπουτάρη!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της έως τώρα αποκομιδής εμφανίζεται και ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς. “Τις τελευταίες ώρες μαζεύτηκαν 330 τόνοι σκουπιδιών”…

Ως μία κίνηση καλής θέλησης και ως προσπάθεια να πείσουν τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης να μην αναθέσει την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτη, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι επέτρεψαν την κυκλοφορία απορριμματοφόρων, με προσωπικό ασφαλείας, στους δρόμους της πόλης. Από χθες το απόγευμα, δέκα οχήματα πραγματοποιούν αποκομιδή, ενώ για σήμερα είναι προγραμματισμένο συνολικά 27 απορριμματοφόρα, μοιρασμένα σε τρεις βάρδιες, να μαζέψουν τα σκουπίδια που έχουν σχηματίσει “βουνά” στους κάδους.

Η αποκομιδή, σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Θεσσαλονίκης, Κλεοπάτρα Χοροζίδη, πραγματοποιείται στις περιοχές της Τούμπας, Χαριλάου, Βασ. Ολγας, ενώ τα απορριμματοφόρα θα περάσουν και από το κέντρο της πόλης. “Δεν θα αφήσουμε να μπει ιδιώτης. Η διαφορά στην πόλη άρχισε να φαίνεται” υποστήριξε η κ. Χοροζίδη.

Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της έως τώρα αποκομιδής εμφανίζεται και ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς. “Τις τελευταίες ώρες μαζεύτηκαν 330 τόνοι σκουπιδιών. Θεωρώ ότι με την πρωινή βάρδια, που επέτρεψαν οι συμβασιούχοι, θα ξεπεράσουμε τους 420 τόνους” τόνισε. Σύμφωνα με τον κ. Ψαρρά, προέχει η αποκομιδή όλων των απορριμμάτων μέχρι την Παρασκευή, καθώς η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Στη συνέχεια, στον προγραμματισμό είναι να βγουν στους δρόμους και οι υδροφόρες του δήμου προκειμένου να πλύνουν τους κάδους και τα πεζοδρόμια.

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης προκειμένου να αξιολογήσει ποια προσφορά ιδιώτη είναι η πιο συμφέρουσα για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Ωστόσο, μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει οριστεί η ακριβής ώρα της συνεδρίασης.

Η χθεσινή έκκληση του Γιάννη Μπουτάρη στους συμβασιούχους, προκάλεσε την αντίδραση της εκπροσώπου της Λαϊκής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Χριστίνας Σολτανίδου, η οποία μεταξύ άλλων είπε προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκη ότι είναι χειρότερος και από τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Επικράτησε ένταση, με τους εργαζόμενους να αποχωρούν από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με συνθήματα και την πρόεδρο, Καλυψώ Γούλα να διακόπτει τη διαδικασία.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε