Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Με λοστούς και σιδερόβεργες χτυπούσαν τα μέλη της ΔΑΠ [pics]

ΦΩΤΟ ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ - ΜΠΕ

Στόχος ομάδας νεαρών με καλυμμένα πρόσωπα έγιναν φοιτητές- μέλη της παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΠ, που ήταν συγκεντρωμένοι σε διαφορετικές Σχολές και Τμήματα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με αφορμή τις φοιτητικές εκλογές που γίνονται σήμερα.

Κατά την επίθεση της ομάδας στη Θεολογική Σχολή τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι ένας φοιτητής του Τμήματος Θεολογίας. “Ήμασταν στην αίθουσα, όπου διεξάγονται οι εκλογές. Γύρω στα 15 άτομα, που φορούσαν κράνη ή κουκούλες, ήλθαν και άρχισαν να αναποδογυρίζουν θρανία και έδρες και να σκίζουν τις αφίσες. Κρατούσαν λοστούς και σιδερόβεργες. Πριν προλάβω να μιλήσω ήλθαν κατά πάνω μου και με χτύπησαν. Στη συνέχεια έφυγαν τρέχοντας”, δήλωσε ο φοιτητής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι επιτιθέμενοι, που σύμφωνα με τους φοιτητές προέρχονται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, πραγματοποίησαν παρόμοιες επιθέσεις σε “τραπεζάκια” της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, εκτός από τη Θεολογική, στην Πολυτεχνική Σχολή, τη Γεωπονική, τη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και τη Φιλοσοφική. Χωρίς εντάσεις διεξάγεται η ψηφοφορία στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή των φοιτητών στις εκλογές εκτιμάται πως κυμαίνεται σε αντίστοιχα επίπεδα με πέρυσι, αν και ο κύριος όγκος των ψηφοφόρων αναμένεται να προσέλθει στις κάλπες αργά το μεσημέρι και μέχρι το απόγευμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε