Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Με βούλευμα απαλλάσσονται υπεύθυνοι κοινοτικής επιχείρησης που κατηγορούνταν για κακουργηματική απιστία

Θεσσαλονίκη: Με βούλευμα απαλλάσσονται υπεύθυνοι κοινοτικής επιχείρησης που κατηγορούνταν για κακουργηματική απιστία

Απαλλάσσονται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης οι υπεύθυνοι κοινοτικής επιχείρησης στο Άγκιστρο Σερρών, στους οποίους αποδίδονταν η κατηγορία της κακουργηματικής απιστίας για έλλειμμα -ύψους 450.000 ευρώ- στα ταμεία της επιχείρησης.

Αντίθετα με την εισήγηση του εισαγγελέα που προηγουμένως είχε προτείνει την παραπομπή των εμπλεκόμενων προσώπων σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, το δικαστικό συμβούλιο, με βούλευμα που δημοσιεύθηκε, αποφαίνεται ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις που να δικαιολογούν την παραπομπή τους στο ακροατήριο κι έως εκ τούτου θέτει την υπόθεση στο αρχείο.

Η υπόθεση αφορούσε τη διαχείριση των οικονομικών της κοινοτικής επιχείρησης «Μέγας Αλέξανδρος», που συνδέεται με τη λειτουργία υδροηλεκτρικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Η έρευνα επικεντρώθηκε το διάστημα 2007 – 2009 και στο «κάδρο» τοποθετήθηκαν ο τότε πρόεδρός της επιχείρησης και δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου που κατηγορήθηκαν ότι προέβησαν σε «αδικαιολόγητα έξοδα και δαπάνες ξένες και άσχετες προς την επιχείρηση».

Το δικαστικό συμβούλιο -μεταξύ άλλων- στο σκεπτικό του κάνει λόγο για πραγματικές δαπάνες και σύννομες εργασίες, οι οποίες συνδέονταν με τη λειτουργία γνωστού κοινοτικού ξενοδοχείου και ιαματικών λουτρών της περιοχής. Τα δε τιμολόγια που εκδόθηκαν για τις εργασίες χαρακτηρίζονται ως νόμιμα, με τους εφέτες να κάνουν επίκληση στη σχετική έκθεση ελέγχου που συνέταξε η αρμόδια ΔΟΥ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε