Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Μειώθηκαν τα κουνούπια κατά 80% – Αισθητή βελτίωση σε ορισμένες περιοχές!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μείωση των πληθυσμών των κουνουπιών κατά 80% σε σχέση με τις αρχές Ιουνίου στην Κεντρική Μακεδονία…

διαπιστώνουν οι υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με βάση στοιχεία από το δίκτυο παρακολούθησης και τις παγίδες σύλληψης ακμαίων κουνουπιών. Συγκεκριμένα, η όχληση που σημειώθηκε στις αρχές Ιουνίου αποδίδεται στις έντονες βροχοπτώσεις, ενώ μετά τις αλλαγές στον καιρό και τις παρεμβάσεις στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών, το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε σε σημαντικό βαθμό.

Σήμερα, σύμφωνα με την Περιφέρεια, τα προβλήματα έχουν περιοριστεί σε ορισμένες περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, όπου και εκεί η βελτίωση είναι ιδιαίτερα αισθητή. Παράλληλα ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στον έλεγχο των κουνουπιών στις περιοχές όπου έχουν εγκατασταθεί Κέντρα Μετεγκατάστασης και Φιλοξενίας Προσφύγων.

Σε όλη την Περιφέρεια δραστηριοποιούνται καθημερινά 50 συνεργεία που πραγματοποιούν δειγματοληψίες και ψεκασμούς στο αγροτικό, περιαστικό και αστικό σύστημα. Ταυτόχρονα, στις περιοχές των ορυζώνων επιχειρούν τέσσερα ελικόπτερα διενεργώντας στοχευμένες δράσεις όπου δεν είναι δυνατό να προσεγγίσουν τα από εδάφους συνεργεία.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε